Invandring kostar Tyskland nära 6 000 miljarder enligt studie

Demonstration mot migration i Köln 2016. Bild: Elke Wetzig/CC BY-SA 4.0
  • Fredag 12 jan 2024 2024-01-12
E-post 0

Det tyska etablissemanget har under lång tid hävdat att landet tjänar på den stora invandring man haft. Nu kommer emellertid en studie som visar att Tyskland tvärtom förlorar 5 800 miljarder euro på invandringen, rapporterar Bild.

Bakom studien ligger Bernd Raffelhüschen, professor i ekonomi vid Albert-Ludwigs-Universität i Freiburg och universitetet i Bergen och expert på pensionssystem.

Enligt Raffelhüschen betalar invandrare i Tyskland som grupp mindre till välfärdssystemen i form av skatt än vad man belastar dem med utgifter, och om invandringen till Tyskland fortsätter i nuvarande takt kommer underskottet öka till 19 200 miljarder euro.

I ett scenario där Tyskland stoppar all invandring kommer underskottet istället uppgå till 13 400 miljarder euro, en skillnad på 5 800 miljarder.

– En asylsökare kommer till Tyskland vid 26 års ålder, blir nekad asyl efter två eller tre år men tolereras. Så småningom börjar han arbeta och kvalificera sig, och inleder vid 35 års ålder sin karriär som skattebetalare. Eftersom pensionskraven är låga får han grundläggande pension – vilket inte motsvarar hans bidrag, säger Raffelhüschen som ett exempel.

Läs även: Tysklands förbundskansler och oppositionsledare vänder sig mot invandringen

Läs även: Efter sexattackerna i Köln: Upprop bland svenska journalister markerar mot ”vita män”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag