Irakisk duo åtalas – misstänks ha kört upp ölburk i kvinna under våldtäkt

  • Fredag 3 nov 2023 2023-11-03
E-post

Två irakiska medborgare åtalas för grov våldtäkt mot en kvinna på en Viking Line-färja i september i år, rapporterar Expressen. Gärningsmännen misstänks för att tillsammans och i samförstånd ha gruppvåldtagit kvinnan i en hytt.

Enligt stämningsansökan ska kvinnan även ha utsatts för andra sexuella handlingar som ”bestått i att gärningsmännen fört in ölburk vaginalt i målsäganden samt annat föremål såväl vaginalt som analt i målsäganden och fört in fingrar vaginalt och analt i målsäganden”.

Kvinnan ska även ha utsatts för upprepat våld, och kammaråklagare Emma Svedberg skriver att ”brottet bör bedömas som grovt eftersom fler än en förgripit sig på målsäganden och då gärningsmännen genom tillvägagångssättet visat särskild hänsynslöshet och råhet”.

En brottsplatsundersökning genomfördes efter händelsen i den aktuella hytten.

De misstänkta männen, som är 32 respektive 36 år gamla, misstänks även för narkotikabrott. Åklagaren begär att en av de misstänkta männen ska utvisas från Sverige och förbjudas att återvända på livstid.

Läs även: HIV-smittad somalisk transprostituerad våldtog pojke på öppen gata

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag