IS-flaggor och IS-musik på svenska asylboenden: Myndigheterna ignorerar varningar

Merzek Botros Foto: Youtube
  • Söndag 30 jul 2017 2017-07-30
E-post 3198

SVERIGE Islamism och radikalisering av ensamkommande ungdomar är vanligt förekommande på svenska asylboenden. Det berättar den arabiske pastorn Merzek Botros för den kristna nyhetstidningen Världen Idag. På många asylboenden hänger IS-flaggor och spelas IS-musik. säger Botros som länge försökt varna för utvecklingen, men inte fått gehör.

Nyligen meddelade TT att Hörby kommun säger upp avtalet med ett HVB-hem för ensamkommande ungdomar. Detta efter att kommunen fått vetskap om att personalen försökt radikalisera ungdomarna på hemmet. Nu säger den arabiske pastorn i Stockholm, Merzek Botros till tidningen Världen Idag att han länge försökt varna för islamistisk radikalisering av asylsökande muslimer som han menar är vanligt förekommande på många svenska asylboenden.

Merzek Botros är inte överraskad över det som inträffat i Hörby. Som arabisk själasörjare besöker han ofta svenska asylboenden och där har han med egna ögon sett många uttryck för ren islamism. Förutom vittnesmål från de boende har han bland annat sett IS-flaggor och hört IS-musik inne på förläggningarna. Ett annat ständigt närvarande problem är de hot och trakasserier som riktas mot kristna asylsökande och de som vill konvertera.

– Jag har hjälpt många kristna att polisanmäla efter att de blivit trakasserade och hotade av islamister på sina asylboenden, säger Merzek Botros till Världen Idag. Enligt Botros är det inte svårt att bevisa att hoten och trakasserierna förekommer. Trots det får de drabbade ingen hjälp av den svenska polisen.

– Efter polisanmälan kommer de tillbaka till samma boende och då blir det krig, säger Botros som menar att många därför har tvingats lämna sina asylboenden. Som exempel nämner han en man och hans hustru som konverterade från islam till kristendom.

– De bodde i Huddinge, berättar Merzek Botros. När de blev kristna tog mannens fru av sig slöjan. Då fick hon höra att hon skulle slaktas. Paret fick till slut fly Sverige och bor idag i Tyskland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag