IS lovar att mörda alkoholpåverkade människor som firar nyår

Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 28 Dec 2017 2017-12-28
E-post 3944

SOMALIA Terrororganisationen Islamiska Staten släppte under måndagen den 25 december en video där de lovar att mörda icke-troende som firar nyår och som dricker alkohol. I videon uppmanar en maskerad man muslimer i västerländska länder att mörda icke-troende eftersom det är en biljett till himmelen.

Under måndagen den 25 december släppte den somaliska delen av IS en video där de utlovar att mörda alla som firar nyårsafton och dricker alkohol, det uppger Newsweek.

Den nästan 9 minuter långa videon börjar med en bild på en julgran, champagne som hälls upp i ett glas och ljudet av människor som räknar ner till klockslaget under nyårsafton. När klockan slår tolv hörs däremot inte några glada rop utan en man som skriker ”Allahu Akbar”, gud är större, och ljud av våld.

En berättarröst kan höras som utlovar att anhängare av IS kommer att ta tillfället i akt under nyårsafton att sprida död och förgörelse eftersom vanliga människor kommer att vara berusade.

En maskerad man som håller i ett gevär pratar vidare i videon. Han säger att videon är ett budskap till alla muslimer som bor bland icke-troende. Han frågar om de inte känner medlidande med deras muslimska bröder i Irak, Syrien, Somalia, Burma och Palestina. Den maskerade mannen säger att en muslim som mördar icke-troende aldrig kommer att hamna i helvetet utan att mörda icke-troende är ens biljett till himmelen.

Mannen avslutar med att säga att IS är här för att stanna och kommer att synas från Washington till Moskva, från Europa till Kina.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag