IS-terrorist uppmanar muslimer i Sverige att begå terrorbrott: ”Hämnas dina syskon!”

Foto: Privat samt Faksimil Facebook.
  • Torsdag 22 jun 2017 2017-06-22
E-post 1135

RAQQA En svensk islamist uppmanar, i en intervju publicerad på Telegram, muslimer i Sverige att begå terrordåd. ”Du har chans att glädja muslimer, hämnas dina syskon”, uppmanar Islamisten. 

Under onsdagskvällen publicerades, i den svenska IS-kanalen Ghuraba nyheter på appen Telegram, en intervju med en svensk jihadist som befinner sig i Raqqa. Islamisten uppmanar till terrordåd i Sverige.

Intervjun har i sin tur publicerats på Facebook av Per Gudmundson, ledarskribent på Svenska Dagbladet.

”Överge inte era syskon i Raqqah, Mosul och Tal Afar. Vi kan inte räkna hur många muslimer som har dödats så tar er chans och hämnas. Jag kan inte förklara hur det glädjer muslimerna här varje gång en kafir dödas i väst. Du har chans att glädja muslimer, segra religionen, delta i slaget av al ahzab på avstånd, hämnas dina syskon. Ta chansen nu under ramadhaan, sätt ditt tillit till Allah och ta ajr”, uppmanar den svenska islamisten.

Utöver att uppmana muslimer till att begå terrorbrott mot icketroende människor i Sverige ger han även sin syn på Islamiska Statens nederlag i Raqqa.

Jihadisten försöker i allt väsentligt ge en bild av Raqqa som en stad där alla älskar IS och där allt fungerar bra trots omständigheterna. Enligt honom är det väldigt få som flyr från staden och IS-terroristernas moral uppges vara i mycket god vigör.

”Gällande mujahideen så kan man enkelt säga att de som valt att stanna i Raqqah har en all in attityd, och dem ser sina bröder i Mosul som sina förebilder. Antigen seger eller en ärofylld martyrdöden. De har länge väntar på den här dagen”, uppger islamisten.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag