Islamisk förening portar homosexuella: ”Homosexualitet går emot Koranen”

Bilden föreställer Uppsala moské. Foto: Wikipedia
  • Måndag 5 mar 2018 2018-03-05
E-post

TROLLHÄTTAN I Trollhättan får Islamiska kulturföreningen bidrag för att bedriva verksamhet för ungdomar. Föreningen uppger samtidigt att de inte välkomnar homosexuella in i sin verksamhet, något som kan leda till att de blir av med sitt bidrag.

Islamiska kulturföreningen i Trollhättan har uppdagats med att inte välkomna homosexuella in i sin verksamhet. Enligt företrädare för föreningen går homosexualitet emot koranen och förening vill hålla sig troende till sin sak, uppger Ttela.

Islamiska kulturföreningen får bidrag för sin verksamhet av kommunen, bland annat får föreningen lokalkostnader betalda i likhet med andra föreningar i kommunen för att bedriva ungdomsverksamhet.

Bidraget ska vara villkorat till att föreningen måste bedriva verksamhet som främjar mångfald och som är fri från diskriminering av exempelvis etnisk tillhörighet, funktionsnedsättning eller sexuell läggning. Föreningen välkomnar däremot inte homosexuella in i sin verksamhet.

– Homosexualitet går emot vår tro. Vi finns till för människor som tror på en sak, berättar Mohammed Ali, sekreterare och talesperson för Islamiska kulturföreningen i Trollhättan, till Ttela.

Enligt Ali går homosexualitet emot Koranen och därför kan församlingen inte välkomna sådana människor in i verksamheten. Under 2017 fick föreningen ett bidrag från kommunen på 36 000 kronor.

Ansvarig chef för föreningsstöd i kommunen, Peter Jacobsson, uppger att han inte visste något om kulturföreningens syn på homosexualitet.

– Det är inte okej och det hade jag ingen aning om. Tycker de så ligger de pyrt till, säger han till Ttela.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag