Islamisternas bästa vän

Bild: Jensohlsson/CC BY-SA 4.0/Privat
  • Fredag 1 mar 2024 2024-03-01
E-post 0

Ingen har kunnat undgå islamisternas ökade makt, och inte heller deras nära band med stadens högsta politiska ledning: Katrin Stjernfeldt Jammeh (s). Utvecklingen bygger på ett ömsesidigt beroende – en win win – där Socialdemokraternas drottning får sitta kvar på sin tron medan ormen löper amok i paradiset skriver Malmölistans partiledare Nils Littorin.

Hon har styrt Malmö i 10 år. I lika många år har religiöst kvinnoförtryck, sharialagar och slöjor på barn brett ut sig . Det är ingen slump, det är resultatet av en politisk strategi. Katrin Stjernfeldt Jammeh (s) är islamisternas bästa vän av en enkel anledning: hon behöver deras röster för att vinna val.

Vad vi vet är hon inte muslim, nej inte ens religiös. För Socialdemokraternas högsta höns handlar den intima alliansen med islamister inte om ett liv efter detta. Det handlar om något mera jordnära: Den politiska makten i Malmö.

En del är frågande, andra irriterade och många fly förbannade på Malmö kommuns gullande med extrem islam. Kommunal sponsring av religiösa högtider, frikostiga bidrag till såväl antisemitiska organisationer som homofoba imamer hör till vardagen. Islamism betyder ungefär politisk islam – en rörelse som vill förvandla samhället till en teokrati – religiös diktatur. Tänk Iran, Saudiarabien eller Qatar.

Till exempel gav kommunen vika för hot från den islamistiska organisationen Ibn Rushd och finansierade “Eid” firande med 600 000 kr. En anställd på Ibn Rushd hotade med kravaller i Rosengård om kommunen inte betalade. Samma år påstod kommunen att det saknades pengar till såväl valborgsfirande som nyårsfirande. Den svenska kulturen, som invandrare borde välkomnas till, prioriteras bort till förmån för muslimska kulturyttringar.

Ibn Rushd har av experter kopplats samman med det internationella Muslimska brödraskapet. En organisation vars politiska mål är att upprätta ett kalifat. Flera gånger har kommunen delat ut bidrag på miljontals kronor till organisationer med antisemitisk agenda såsom Mili Görus och Arabiska bokmässan.

När dessa mörkermän får fria händer tillhör barnen de stora förlorarna. På Malmö kommuns förskolor har ett utbrett hedersförtryck avslöjats i interna utredningar. Pojkar och flickor som inte får leka tillsammans. Barn i slöja där förskolepersonal förväntas se till att de inte visar håret. Föräldrar som vägrar manlig personal vid blöjbyten. Men ansvariga politiker låtsas inte känna till problemen. Trots att det är deras egna tjänstemän som kartlagt förtrycket!  

När den islamistiska diktaturen Qatar finansierade en extrem, salafistisk Moské med medeltida kvinnosyn var politikern Frida Trollmyr (s) där och höll tal: Varmt välkomna till Malmö! Knappast ett olycksfall i arbetet. Snarare en del av en politiska strategi: Ni får bygglov, bidrag till föreningar och högtider, pengar till muslimska friskolor och bjuds in till kommunala samarbeten och dialoger. Vi får era röster. En relation som bygger på etnicitet och religiositet – inte på den universella tanken om ett medborgarskap.

I de mest invandrartäta valdistrikten i Rosengård har S på sina håll nära 50% av rösterna. Högst andel i hela Malmö. I samma valdistrikt har islamistpartiet Nyans också sitt starkaste stöd med som mest ca 30%. Det är i denna miljö, starkt präglad av det etniska gettots förutsättningar som S har en betydande del av sin väljarbas.

Religiösa och släktbaserade nätverk utgör stommen i islamisternas makt. De företräds av radikala imamer såsom Salahuddin Barakat och Basem Mahmoud men står också under inflytande från främmande länder såsom Turkiet och Qatar.  Barakat, känd för homofoba och anti-demokratiska uttalanden, beskriver hur sharialagar fungerar: ”enligt klassisk muslimsk rättslära är det dödsstraff på att lämna islam”Ändå är det just imamer som Barakat som kommunpolitikerna upphöjer till partners och överöser med uppdrag och bidrag.

Ingen har kunnat undgå islamisternas ökade makt, och inte heller deras nära band med stadens högsta politiska ledning: Katrin Stjernfeldt Jammeh (s). Utvecklingen bygger på ett ömsesidigt beroende – en win win – där Socialdemokraternas drottning får sitta kvar på sin tron medan ormen löper amok i paradiset.

Om debattören

Nils Littorin är partiledare för Malmölistan

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag