Islamistpartiet: ”Vi uppmanar muslimer att inte fördöma terrordåden”

Foto: Faksimil http://hizb-ut-tahrir.se
  • Måndag 10 apr 2017 2017-04-10
E-post 3365

SVERIGE ”Vi vill uppmana muslimerna att inte låta sig kvävas eller pressas till att fördöma attacken från i fredags”, skriver det islamistiska partiet Hizb-ut Tahrir i ett officiellt uttalande på sin hemsida. Partiet tycker även det var fel av Stefan Löfven att kalla händelsen för ett terrordåd.

Det islamistiska partiet Hizb-ut Tahrir, ”Befrielsepartiet”, skriver i ett uttalande på sin hemsida att muslimer inte ska fördöma terrordåden som ägde rum i centrala Stockholm i fredags.

”Vi vill uppmana muslimerna att inte låta sig kvävas eller pressas till att fördöma attacken från i fredags.”

Hizb-ut Tahrir är starkt kritiska mot muslimer som fördömt och tagit avstånd från det fruktansvärt terrordådet.

”Vi har inget att skämmas för och vi ska stolt stå upp för Islam, som är källan till vår ära! Många har redan tagit avstånd och fördömt det i syfte att presentera Islam som icke våldsam, vilket grundar sig på en felaktig premiss.”

Islamisterna skriver att terrordådet som drabbade Stockholm under fredagen ska jämföras med vad som sker världen över, bland annat i kriget i Syrien. Syftet är, enligt islamisterna, att nyansera bilden.

”För att nyansera bilden; den fruktansvärda händelsen som drabbade stockholmarna i en dag är ett helt folks vardag.”

De tycker även det är orättvist att Stefan Löfven kallat terrordådet i Stockholm för ett terrordåd.

”Attacken kallades för ett terrordåd av Stefan Löfven innan polisundersökningen kommit fram till något. Medan svärdmannen i Trollhättan och lasermannen i Malmö inte ansågs vara det.”

Enligt Befrielsepartiet är det ett tecken på fientlighet mot muslimer. Hizb-ut Tahrir befarar nu även att Säpo kommer trappa upp arbetet emot islamistisk verksamhet.

”Vi kan även förvänta oss fler resurser till Säpo för antiradikaliseringsprojekt som ska föra muslimerna bort från islam.”

Att en av deras medlemmar blivit anklagad för inblandning i terrordådet i Stockholm är något de förkastar eftersom de sprider sin islamism genom andra metoder.

”Vi vill även klargöra hysterin kring en av våra medlemmar som under lördagen, dagen efter attacken, har anklagats utan belägg för att ha varit inblandat och även anhållen av polisen för attacken. Vi förkastar dessa anklagelser och kan med säkerhet säga att våra medlemmar inte ens kan tänka sig att utföra sådana attacker då det strider emot vår adopterade arbetsmetod.”

Hizb-ut Tahrir verkar för att upprätta kalifatet, en islamisk stat. Partiet är bland annat verksamma i Danmark och är sedan 2013 även etablerade i Sverige. Partiets verksamhet spänner sig över samtliga världsdelar, trots att partiet är förbjudet i många länder, bland annat Tyskland.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag