Israel och arabvärlden är överens om att Sverige inte är att lita på

Utrikesminister Margot Wallström (S). Foto: Wikipedia
  • Tisdag 10 mar 2015 2015-03-10
E-post 2484

EGYPTEN Israel är inte längre det enda landet i Mellanöstern som fördömer Sveriges agerande. Nu har ett stort antal utrikesministrar från Arabförbundet även valt att kritisera Sverige och Margot Wallström i hårda ordalag.

Under tisdagen gick Arabförbundet ut och fördömde utrikesminister Margot Wallströms uttalande om varför hon stoppats från att tala under ett möte i Kairo.

Tanken var att utrikesministern skulle hålla ett tal till den arabiska organisationen imorgon, men det hela stoppades, enligt Wallström, av Saudiarabien då landets myndigheter irriterats över att hon tidigare lyft frågan om mänskliga rättigheter i det arabiska oljelandet.

I sitt fördömande menar Arabförbundet att Wallströms uttalanden är oförenliga med arablandets konstitution, som baseras på Sharia.

– Ministrarna anser att uttalandet är både oansvarigt och oacceptabelt, skriver Arabförbundets i ett eget uttalande, rapporterar Gulf News.

Inte bara araber som är arga på Wallström

Arabförbundets fördömande kommer bara timmarna innan det även står klart att det så kallade Saudiavtalet inte förlängs.

Saudiarabien är dock inte det enda land i Mellanöstern som retat sig på Margot Wallström under den senaste tiden.

När den rödgröna regeringen erkände Palestina ilsknade självfallet även Israel till. Bland annat så stoppades utrikesministern från att officiellt besöka landet i januari.

Genom att erkänna Palestina och välja att inte förlänga Saudiavtalet har den socialdemokratiska regeringen dock lyckats med något som få andra gjort. Nämligen att få både Israel och arabvärlden att bli överens om något.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag