Ivar Arpi skrev ledare om tolerans – Vänsterprofiler rasar på Twitter

Arpis ledare om mer tolerans väckeri raseri hos vänsterdebattörer. Foto: Thomas Nihlen / Faksimil svd.se / Faksimil Twitter
  • Söndag 3 jan 2016 2016-01-03
E-post 1167

STOCKHOLM Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi skriver på söndagen att det behövs mer tolerans i samhället, inte minst gentemot människor med högeråsikter. Och reaktionerna lät inte vänta på sig. ”Bor på planeten Avpixlat i galaxen Egenröv”, kommenterar vänsterdebattören Kawa Zolfagary angående uppmaningen om mer tolerans.

Söndagens snackis i sociala medier kom att bli en ledare på Svenska Dagbladet skriven av Ivar Arpi om vikten av tolerans i ett samhälle. Han konstaterar att viss form av tolerans, exempelvis mot sexuella minoriteter, har ökat i samhället. Samtidigt har annan form av tolerans, speciellt mot politiska meningsmotståndare, snarare minskat.

”Att komma ut ur garderoben som homosexuell har blivit lättare, men att komma ut som politisk avvikare, exempelvis sverigedemokrat, är förenat med ett kännbart stigma, både socialt och yrkesmässigt. Att tänka helt rätt i enlighet med en offentligt påbjuden värdegrund har blivit allt viktigare”, skriver Arpi.

Arpi menar att dagens toleransbegrepp inte är tillräckligt inkluderande och att det är dags att låta fler grupper i samhället få behandlas på lika villkor. För att så ska ske krävs motstånd mot intolerans men även att respektera de som har åsikter som uppfattas som höger, menar han.

”Det är hög tid att ge toleransbegreppet en mer neutral innebörd; att göra motstånd mot den nya vänsterns intolerans”, konstaterar han.

Vänsterprofiler rasar mot uppmaningen om mer tolerans

Ledartexten i Svenska Dagbladet mötte snabbt reaktioner, inte minst av kända vänsterprofiler. En av de som reagerar häftigt är Kawa Zolfagary, aktiv på vänstersajten Politism. På Twitter drar han paralleller till fascism och Avpixlat.

Nyheter Idag har samlat ett axplock av vänsterdebattörer på Twitter som är emot Arpis text om mer tolerans.

Slutligen en tweet som summerar dagens snackis i sociala medier.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag