”Jag har inget popcorn hemma”: Högerdebattörer roas av krisen på Aftonbladet

Hanif Bali (M). Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 29 okt 2017 2017-10-29
E-post 2595

STOCKHOLM Söndagens besked att Fredrik Virtanen får sparken från Aftonbladet, och följande attack från Virtanen mot den politiska chefredaktören Karin Pettersson, är ett ämne som roar borgerliga debattörer så pass att de inte döljer sin skadeglädje. – Att se mobbare som har så att säga drevat och avkrävt andra att få sparken, få sparken själv. Det finns en poetisk rättvisa i det hela, säger Hanif Bali (M) till Nyheter Idag.

Krisen på Aftonbladet och i synnerhet Aftonbladets ledarredaktion roar flera högerdebattörer. Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali, med över 70 000 följare på Twitter, döljer inte skadeglädjen när han kommenterar dagens besked att Fredrik Virtanen får sparken.

”Fredrik Virtanen anklagar Aftonbladet Ledare och Karin Petterson, politisk chefredaktör för att vara degenererad populist efter beskedet att han fått sparken. Och jag har inget popcorn hemma”, skriver Hanif Bali på Twitter.

Liknande tongångar kommer från den borgerliga debattören Thomas Gür, verksam vid tidskriften Kvartal.

”Jag måste för fullödighetens skull tillstå att det är mig ett inte så litet nöje att åskåda Aftonbladet i allmänhet och Aftonbladets pugilistiska och pennalistiska ledarredaktion i synnerhet såväl stekas som koka i sitt eget tämligen härskna flott”, skriver debattören Thomas Gür på Facebook.

När Nyheter Idag ringer till Hanif Bali har han precis varit på gymmet. Några popcorn har han ännu inte köpt, men det tänker han göra under dagen, säger han.

– Ja det kommer jag, säger Bali självsäkert.

Är det inte lite elakt att gotta sig i andras olycka?

– Det är det absolut, men inte när det kommer till Virtanen. Det är personen som har världsrekord i att gotta sig i andra människors olycka.

Och då menar du att det är okej att gotta sig åt honom nu då?

– Att se mobbare som har så att säga drevat och avkrävt andra att få sparken, få sparken själv. Det finns någon poetisk rättvisa i det hela.

Vad tänker du om anklagelserna han riktar mot Pettersson, att hon är degenererad och populist?

– Jag håller inte med, faktiskt. Jag tycker det där är en klassisk Virtanen-härskarteknik. Men det kanske lär Karin Pettersson att inte själv rikta sådana anklagelser mot andra.

Om Bali fick bestämma skulle Torbjörn Hållö från LO kunna ersätta Virtanen på Aftonbladets ledarredaktion. ”En man med nykter syn på migration, men är fortfarande tydligt socialdemokratisk, säger Bali i sin motivering.

Nyheter Idag har även sökt Thomas Gür för en kommentar, utan resultat.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag