”Jag ska döda så många jag kan”: Man med utvisningsbeslut hotade Migrationsverkets personal

Foto: Tomislav Stjepic/Pressbild
  • Onsdag 4 jul 2018 2018-07-04
E-post 482

KARLSKRONA En 38-årig man dömdes på tisdagen för olaga hot sedan han dödshotat personal från Migrationsverket. Mannen förnekar brott men säger att han var upprörd efter att ha fått ett utvisningsbeslut.

38-åringen – vars medborgarskap är okänt men som själv anger att han har flytt från Turkiet – blev arg sedan han fått avslag på sin asylansökan medan hans barn får stanna i Sverige. När två personer från Migrationsverket kom på besök den 9 mars i år tog han ut sin ilska på dem.

Personalen berättar i förhör att mannen kom gående mot dem och pratade snabbt på engelska. Han sade att de skulle få se honom på tv, men de visste inte vad han menade. Han höll sedan händerna som en pistol med pekfingret fram och tummen uppåt. Högt räknade han till fyra, som om han sköt, och när han ”sköt” för femte gången riktade han fingrarna mot sin haka.

– Jag ska åka till Karlskrona och döda så många jag kan på Migrationsverket, om något händer min son, sade han enligt personalen.

– Jag ska ta med många på Migrationsverket i Karlskrona och till sist tar jag mig, ska han också ha sagt.

38-åringen förnekar brott och säger bara att han var upprörd, men Blekinge tingsrätt dömer honom till villkorlig dom och dagsböter för olaga hot. Han kan nu överklaga domen till hovrätten.

PLUS: ”Vi är araber, det handlar om heder” – man åtalas för att ha hotat skolkurator

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag