”Jag vill utföra mord på politisk korrekthet”

Arga Blatten bor under en sten i skogen tillsammans med nät-troll och andra filurer, enligt obekräftade uppgifter. Foto: Privat
  • Fredag 6 feb 2015 2015-02-06
E-post

KRÖNIKA Nu är arga blatten arg igen och går till attack mot politisk korrekthet i vanlig ordning. Men den här gången vill han prata om diskriminering och minoriteter. Han tycker att begreppet minoritet måste bli bredare än att bara handla om människor som exempelvis är muslimer. 

Jag vill utföra mord på politisk korrekthet. Jag anser att politisk korrekthet är ett direkt hinder för jämställdhet, antirasism och fritänkande. När man stämplar vissa tankar som mer tabu än andra så tar man genast en ställning där vissa former av idioti blir mer acceptabla än andra.

Jag vill se ett samhälle där vi inte gör skillnad på dumhet. Vi behöver inte stämpla en tanke som rasistisk eller sexistisk, det räcker med att påpeka att den är inkonsekvent. Det räcker med att peka ut vart logiken brister för att tanken inte längre ska bli attraktiv. För vem vill hålla fast vid en tankebana som inte håller?

Människor som bryr sig mer om vad som är rasistiskt än vad som bara är korkat har ingen som helst trovärdighet. Dom framstår endast som opportunister som försöker göra en karriär på att vara godhetspoliser.

Det finns många former av diskriminering. Att diskriminera mot hudfärg och kön är de mest omtalade och ”kända” i samhället, men man kan även diskriminera och utföra hatbrott mot någon på grund av t.ex. klädstil. Som gothare så får man stå ut med rätt mycket skit. Människor på stan skriker fula ord åt dig som om du vore en svart människa i fel småstad på 50-talet, och vissa går till och med så långt att angripa dig fysiskt. Ibland med dödligt resultat.

Skinheads tillhör en grupp/subkultur som har mycket fördomar och okunnighet riktade mot sig från samhället. Hur många människor är det som vet att skinhead-kulturen har sitt ursprung i Jamaica? De flesta förknippar rakade skallar, kängor och bombarjackor med rasism men bland skinheadsen själva så kallas nazi-skins för ”boneheads”. Dom utgör en minoritet av alla skinheads, de flesta är opolitiska och gillar bara bra punk-musik och att dricka öl med sina polare, sen finns det även radikala vänsterextremister bland skinheadsen också.

Det är alltså en subkultur som består av både högerextremister och vänsterextremister, och dessa ser precis likadana ut. Men hur många känner till det? En av mina bästa vänner i gymnasiet var en jättego snäll kille som knappast underhöll några fördomar, politiskt så var han nog närmast vänstern, men ändå blev han en gång nedslagen av 3 invandrare för att dom trodde att han var rasist. Enbart på grund av hur han såg ut. Han blev orättvist påhoppad på grund av fördomar och okunskap, på samma sätt som en muslim kan bli påhoppad för att någon tror att han slår sin fru och vill införa ett kalifat.

Det finns många former av diskriminering och hatbrott, och jag delar inte vänsterns syn när dom säger att det är värst när det händer bruna människor. Om man ska påstå att hatbrott är värst när det sker mot muslimer/mörkhyade så måste man först göra en jämförelse där man bestämmer att det är mindre illa när homosexuella eller vita eller människor med alternativ stil blir utsatta för hatbrott.

Och detta är inte bara orättvist, det är orimligt. Att ha fördomar om en viss grupp och att applicera dessa på alla inom gruppen är lika defekt logik oavsett vilken grupp man har valt ut som offer.

Jag ser inte människor utifrån grupper som vissa inom vänstern gör. ”Mångfald” betyder inte ”hudfärg”. ”Mångfald” betyder ”människor som tänker olika”, på gott och ont. En mörkhyad moderat som bor på Södermalm tillhör inte samma grupp som en mörkhyad kommunist som bor i Rinkeby. De har troligtvis ingenting gemensamt förutom sin hudfärg och det vore rasistiskt att lumpa in dom i samma grupptillhörighet enbart på grund av deras hudfärg.

Vi måste se diskriminering och hatbrott för vad det är. Diskriminering och våld är grundat på dumhet. Rasism är inte det värsta som finns. Dumhet är det värsta som finns.

Jag vill utföra mord på politisk korrekthet. Jag vill se ett samhälle där vi fritt kan uttrycka vilka tankar som helst, och fritt analysera och debattera vilka tankar som helst. En idé behöver inte vara tabu för att kunna avfärdas som nonsens.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag