Jagades med kniv mitt på dagen på Stockholm central – Polisen: ”mordförsök”

Stockholm centralstation. Foto: Michell Zappa, Wikimedia Commons
  • Torsdag 7 apr 2016 2016-04-07
E-post 270

STOCKHOLM En man jagades med kniv på Stockholm central vid 15-tiden, rapporterar polisen på sin hemsida. Något senare kommer en man in på ett café med skador i ansiktet och i handen. – Skadorna är från något vasst, jag vet inte exakt om det är från en kniv, säger Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral.

Det var stor dramatik som utspelades på Stockholm centralstation i anslutning till tåget mot Märsta. Klockan 15.17 fick polisen larm om att några personer jagats av andra personer. En av personerna ska ha haft en kniv i handen, rapporterar polisen på sin hemsida.

Något senare, vid 15.40-tiden kommer en man in på ett café på centralen. Mannen hade skador i ansiktet och i en hand och fördes senare till sjukhus. Polisen rapporterar på sin hemsida att skadorna är relaterade till det tidigare bråket. När Nyheter Idag talar med Eva Nilsson vid Stockholmspolisens ledningscentral förklarar hon att upprinnelsen till bråket är oklart.

– Patrullen som kom in i skede två har antagligen fått en beskrivning av vad som hänt. Men jag har inte detaljerna mer än att man kan relatera bråket till den här misshandlade mannen.

Och de här skadorna, de kan vara från en kniv?

– Det kan vara det. Det är från något vasst iallafall, jag vet inte exakt om det är från en kniv.

Nilsson berättar att det finns vittnen som ringde om bråket initialt, samt att händelsen kan ha fastnat på övervakningsfilm. När mannen fördes till sjukhus var han vaken och talbar. Anmälan är upprättad med rubricering mordförsök alternativt grov misshandel.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag