Jämthunden Herman fick skallen krossad av älgko

Jämthund. Foto: Arto Pääkkönen CC BY-SA 3.0
  • Tisdag 22 dec 2020 2020-12-22
E-post 77

JÄMTLAND Jämthunden Herman fick skallen krossad av en älgko tidigare under vintern. Händelsen inträffade under en älgjakt utanför Hammarstrand i östra Jämtland, rapporterar Sundsvalls Tidning.

Den två år gamla jämthunden Herman har det inte lätt. Kring månadsskiftet mellan november och december fick han skallen krossad när en älgko sparkade honom i huvudet.

– Det såg riktigt obehagligt ut. Då förstod jag att han fått en rejäl spark av älgen, säger Hermans husse Marcus Holmbergh till Sundsvalls Tidning.

Sparken skedde under en älgjakt utanför Hammarstrand i östra Jämtland. Det var en jaktkamrat till Marcus som upptäckte att något var fel när han såg Herman springa efter en älgko och två kalvar.

Efter att ha kallat till sig Herman såg han hur jämthunden blödde ur munnen och hade ett sår i pannan. När han andades bildades dessutom en rejäl bula i pannan.

– Det såg riktigt obehagligt ut. Då förstod jag att han fått en rejäl spark av älgen, säger Marcus.

Efter ett besök på djursjukhus kunde det konstateras att Herman inte åkt på någon hjärnskada. Tre veckor efter händelsen rapporterar husse att han är lika energifylld som vanligt.

– Det märks ingen skillnad på honom. Han har samma energi som tidigare. Nu är den dessutom snäppet värre när tikarna löper, säger Marcus.

Läs även: Misstänkta medhjälpare till mord på 17-årigt ensamkommande flyktingbarn häktade

Läs även: Brittiska ministern sågar identitetspolitiken: ”Tillhör du inte en ’förtryckt grupp’ får du inte ha en åsikt i frågan”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag