Jan Björklund (L) vill stoppa Sverigedemokraterna – ska tala klarspråk om invandring

Jan Björklund. Foto: Liberalerna
Jan Björklund. Foto: Liberalerna
  • Fredag 20 apr 2018 2018-04-20
E-post 2522

SVERIGE I en intervju för Aftonbladet berättar Liberalernas partiledare Jan Björklund vad partiet har för målsättning inför valet – att hindra Sverigedemokraterna från att få inflytande.

PLUS: Här är partiet med chocksiffror: Sentio för april är här

Liberalerna ligger knappt över fyraprocentsspärren i opinionsmätningarna några månader före valet i september. På lördag ska partiet ha riksmöte i Västerås.

– Som parti skulle vi gärna ligga högre, vi är inte nöjda med de här nivåerna. Men det är ju nu valkampanjen drar i gång, säger Jan Björklund till Aftonbladet.

Han är övertygad om att partiet fortfarande är relevant och det bästa alternativet för liberala väljare.

– Vi är bärare av det liberala idéarvet, det är det mest centrala. Sedan är det ett antal frågor vi lyfter som ingen annan lyfter. Ingen annan har det engagemanget för skola, kunskap och utbildning som vi. Ingen annan har den inriktningen kring integration som vi har.

Han fortsätter på ämnet invandring och integration, och gör klart vilka som är huvudmotståndaren i de frågorna:

– Men sedan är det också så att det behövs ett borgerligt parti som både kan tala klarspråk om integration och migration och samtidigt sätter stopp för att Sverigedemokraterna ska få inflytande. Vi är de enda som gör det. Det är rätt viktigt att det finns ett sådant parti.

Läs även: Invandringen viktigaste frågan för väljarna – och SD anses ha bäst politik

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag