Janouch efterlyser någon vuxen som kan hjälpa Gina Dirawi i teverutan

Foto: Faksimil TV4 Idol
  • Lördag 25 Nov 2017 2017-11-25
E-post 2026

STOCKHOLM När Gina Dirawi skulle skämta i TV4-programmet Idol reagerade flera tv-tittare i sociala medier. ”Mänskliga rättigheter och Katerina Janouch säljer sig som en starkt bubblare i den här kategorin”, sade Dirawi i teverutan när hon listade Sveriges sämsta duetter genom tiderna.

Ett skämt av programledaren Gina Dirawi i TV4-programmet Idol landade inte helt rätt hos tv-tittarna. Dirawis skämt handlar om att Nyheter Idag-medarbetaren Katerina Janouch och ”mänskliga rättigheter” är en dålig kombination. Reaktionerna hos tv-tittarna lät inte vänta på sig.

”Alltså vad i helvete var detta??? Vilket haveri”, lyder ett av omdömena på Twitter.

Janouch efterlyser någon som kan hjälpa Dirawi

Nyheter Idag har talat med Katerina Janouch som menar att TV4 har ett ansvar över sitt eget teveprogram. Men hon är inte arg på Dirawi, tvärtom resonerar Janouch att det kan behövas hjälp från någon äldre och erfaren medarbetare på tevekanalen för att skämten ska bli bättre i framtiden.

– Det är förstås lite vanskligt att ta in en relativt ung och oerfaren tjej på det här sättet i ett program som Idol. Det är lätt att trampa snett och de flesta tv-tittare tycker nog inte att politik hör hemma i ett underhållningsprogram för hela familjen, säger Janouch.

– Det finns säkert många äldre och mer erfarna medarbetare på TV4 som kan hjälpa Gina Dirawi nästa gång hon försöker dra ett skämt.

Om du var Dirawis chef, hur skulle du hantera det här?

– Jag skulle nog fråga henne hur hon tänkte och förklara att hon bör undvika politiska ämnen. Det är alltid riskabelt att ge sig in i diskussioner man kanske inte har full koll på eller om man inte har den kompetens som krävs.

Nyheter Idag söker TV4 för en kommentar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag