Järnrörsmisshandel på asylboende – Man fick armen avslagen i storslagsmål

Foto: Kinnekulle Camping
  • Torsdag 10 Dec 2015 2015-12-10
E-post 1087

KINNEKULLE Ett 20-tal asylsökande migranter som bor på Kinnekulle Camping drabbade under torsdagseftermiddagen samman i ett jätteslagsmål där bland annat järnrör användes som tillhyggen. – De pratar inte samma språk de som har bråkat, säger polisens inre befäl Per Larsson till Nyheter Idag.

Strax efter klockan två på torsdagseftermiddagen bröt ett jätteslagsmål ut på Kinnekulle Camping i Västergötland där ett 60-tal asylsökande migranter bor sedan campingen i oktober månad gjordes om till asylboende.

Enligt polisen var det ett 20-tal av migranterna som gav sig på varandra, beväpnade med bland annat järnrör, och polisen fick larm om bråket klockan 14:21.

– Det är två olika grupperingar som det har blivit bråk mellan. Personalen har ringt polis och vi har skickat dit ett antal patruller och när de kommer till platsen har det lugnat ned sig, men en man påträffas skadad i huvudet. Han har fått en större bula eller smäll ovanför ögat plus att ena armen var avslagen, berättar polisens presstalesman Peter Adlersson för Nyheter Idag.

– Det var både män och kvinnor och det var bråk och personalen klarade inte av situationen.

Araber och perser

Enligt polisens inre befäl i Lidköping, Per Larsson, uppstod bråket mellan två olika grupper av migranter där den ena pratar arabiska och den andra farsi (persiska).

– Det har uppstått bråk mellan två grupperingar där en person har blivit misshandlad med tillhygge och den personen har fått avföras med ambulans till sjukhuset i Lidköping, säger han till Nyheter Idag.

– Några pratar farsi och några pratar arabiska, de pratar inte riktigt samma språk de som har bråkat.

En asylsökande man född 1986 greps av polisen och är nu anhållen för grov misshandel. Den gripne mannen tillhör en annan folkgrupp än den man som fördes till sjukhus för vård.

Larsson berättar att det är svårt att utreda bråk på asylboenden med tanke på att det måste ordnas med tolkar för att förhöra alla inblandade.

– Eftersom det rör sig om människor som kommer från andra länder så blir det en viss språkförbistring så vi får höra så många som möjligt med tolk, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag