Jenny utsattes för näthat efter Facebookinlägg om kvinnoförtryck på stranden: ”Borde brännas på bål”

Foto: Facebook
  • Söndag 28 jun 2020 2020-06-28
E-post 4338

SVERIGE Borgerliga samhällsdebattören Jenny Piper gjorde på lördagen ett Facebookinlägg om kvinnoförtryckande kläder på svenska badstränder. Det tog inte länge innan Pipers inlägg överösts med hatiska och direkt hotfulla kommentarer från svenska islamister och sympatisörer. ”Såna som du borde brännas på bål”, skriver en upprörd man. Många av kommentarerna har även gett Piper stöd.

Stöd Nyheter Idag

Tycker du granskningar som den här behövs?

Om du sätter värde på det vi gör, bli PLUS-medlem

I sitt Facebookinlägg har Jenny Piper två bilder på ett badande par, en man och en kvinna. Mannen har helt vanliga badshorts medan kvinnan, som till synes får hjälp ner i vattnet av mannen, är täckt i stora hängande kläder med en lång slöja på huvudet.

”Qatar? Saudiarabien?”, frågar Jenny Piper retoriskt och ger sedan själv svaret:

”Nej, Sverige Ystad 2020! Mitt bland badande svenskar i vanliga badkläder badar kvinnan i tält, medan mannen så klart har enbart badbyxor. Rätt så ofräscht och vidrigt med tanke på det uppenbara kvinnoförtrycket!”

Piper avslutar med en passning till svenska politiker.

”Tack Sveriges syltryggar till politiker som skapat det nya Sverige där vi alla tvingas acceptera den nya Sverigebilden oavsett vad vi tycker om saken och där jämställdhet mellan könen numera är ett minne blott!”

Det tog inte lång tid efter att inlägget publicerats på lördagseftermiddagen innan grova sexistiska och hatiska kommentarer började ramla in i kommentarsfältet. På söndagen hade inlägget fått över elvatusen kommenterar och flera tusen delningar.

”Jävla avskum
Vider till människa.
Såna som du borde brännas på bål”, skriver en Facebookanvändare.

 

I kommentarsfältet syns många hatiska och sexistiska kommentarer. En man som uppger att han kommer från Irak kallar Jenny Piper för ”vidrig äcklig person”.

 

En annan kommentator vill tala om att Jenny Piper är ”äckligt”.

 

Flera av kommentarerna från kvinnor är sexistiska och anspelar på Jenny Pipers utseende.

”Äckliga åsna”, skriver Amanda Olsson som har synpunkter på Jenny Pipers människosyn. Nyheter Idag har sökt Amanda Olsson för att få veta mer.

 

En kvinna, Miriam Hassan, skriver: ”Jag ser ett kärt par som vill bada så bara för att du springer med dina hängande bröst framför alla så finns det andra som inte vill visa dem så sköt du ditt och låt andra sköta sitt.”

På sin egen Facebookvägg sprider Hassan hat mot Israel. ”Allt skit kommer ifrån israhell”, skriver hon i ett färskt inlägg från den 25 juni.

Nyheter Idag har kontaktat Miriam Hassan för en kommentar om sitt inlägg på Jenny Pipers Facebooksida och sina kommentarer om Israel.

”Publicera du”, svarar Hassan och tillägger:

”Men vänta på polisanmälan.”

Nyheter Idags reporter frågar om hon ska polisanmäla Jenny Piper.

”Nej men dig”, svarar Hassan.

En ex-muslim, som uppger att han är homosexuell och flytt från ett muslimskt land, kommenterar i tråden att islamister försvarar kvinnoförtryck. Han får svar på tal av en annan kommentator som menar att ”en muslimsk kvinna är en drottning, ren och en dyrbar juvel”.

 

Det finns de som inte nöjt sig med att skriva i kommentersfältet. Några har också skickat privata meddelanden och trakasserat Jenny Piper. En man skriver att han önskar att Jenny Piper ska få cancer.

 

 

Till Nyheter Idag berättar Jenny Piper att hon aldrig tidigare fått liknande reaktioner på något av sina Facebookinlägg.

Varför tror du reaktionerna blir så kraftiga och varför nu?

”För att muslimer upplever att de blir kränkta när jag liknar abayan vid ett tält och skriver att det är kvinnoförtryck när kvinnan måste täcka sig, men inte mannen. För att vi lever i ett polariserat samhälle där människor som inte tycker ’rätt’ ska attackeras”, svarar Jenny Piper.

Jenny Piper har också fått stöd. En kvinna skriver: ”Håller med dig Jenny. SVERIGE liknar ett land i Mellanöstern.”

En muslim skriver i en kommentar i ett separat inlägg om Jenny Piper-inlägget att liknande inslag i samhället som den heltäckta badande kvinnan är något att vänja sig vid.

”För det bor många många muslimer i sverige och många svenska konverterar sig så du kommer att se det oavsett om du vill det eller inte!”

Här är Pipers originalinlägg:

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag