Jesper Söder kandiderar för Liberalerna

Foto: Flickr och Faksimil Twitter.
  • Onsdag 28 feb 2018 2018-02-28
E-post 52

TROLLHÄTTAN Frivilligsoldaten Jesper Söder, som stridit för kurdiska Peshmerga och YPG, tar steget in i politiken. Han kandiderar nu för Liberalerna i Trollhättan. Söder står som nummer 16 av 20 på liberalernas lista till kommunfullmäktige. 
– Jag ska ge det här ett försök och se hur det går. Jag skulle vilja börja på en kommunal nivå, få känn för att arbeta med det byråkratiska, vilket jag inte har gjort tidigare, säger Jesper Söder

Frivilligsoldaten Jesper Söder, som stridit för kurdiska Peshmerga och YPG, tar steget in i politiken. Han kandiderar nu för Liberalerna i Trollhättan. Det uppger TT, via Aftonbladet. 

Söder vill bekämpa terrorism och extremister på hemmaplan.

– Jag tycker att vi måste förändra hur vi arbetar när det kommer till bekämpning av terrorism och för att stoppa extremister här på hemmaplan, säger Jesper Söder till TT. 

Rita Paulsson Svensson, gruppledare för L i Trollhättan, tror att Söder kan bidra till ”ett nytt tankesätt” angående att förhindra uppkomsten av parallella samhällen. Enligt Paulsson Svensson är det ett problem i Trollhättan men hon tror att Liberalerna, med Söders hjälp, kan ligga några steg i framkant gällande möjligheterna att förbättra situationen.

Jesper Söder står som nummer 16 av 20 på listan. I förra valet fick Liberalerna fyra mandat av fullmäktiges 61.

Söder uppger att han varit medlem i Liberalerna i flera år och att han nu planerar att stanna i Sverige ett tag.

– Jag ska ge det här ett försök och se hur det går. Jag skulle vilja börja på en kommunal nivå, få känn för att arbeta med det byråkratiska, vilket jag inte har gjort tidigare.

YPG och dess kurdiska systerorganisationer i regionen är socialistiska och förespråkar demokratisk konfederalism.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag