Jimmie Åkesson inte välkommen på statsministerns 60-årsfest

Jimmie Åkesson (SD)
  • Lördag 19 aug 2017 2017-08-19
E-post 6014

STOCKHOLM Statsminister Stefan Löfvén, som fyllt 60 år i sommar, bjuder under fredagen in till stor 60-årsfest på Rosenbad. Bland de inbjudna finns samtliga partiledare för Sveriges riksdagspartier med undantag av Sverigedemokraternas ledare Jimmie Åkesson som inte är välkommen.

Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson blev, som enda ledare för ett riksdagsparti, utan inbjudan då statsminister Stefan Löfvén ställer till med 60-årskalas på Rosenbad under fredagen. I övrigt är gästlistan lång till kalaset. Bland de inbjudna finns samtliga av de övriga oppositionspartiernas partiledare.

”Det hör till god ton att gratulera på 60-årsdagen om man är kollega,” skriver centerledaren Annie Lööf på Twitter och postar en bild där hon promenerar till festen tillsammans med de övriga partiledarna i Alliansen.

Jimmie Åkessons politiske sekreterare Mikael Eriksson berättar för Nyheter24 att Åkesson varken bjudits till eller ens informerats om festen.

– Nej, vi har inte sett någon inbjudan. Dock är det stort att fylla 60 så jag är övertygad om att Jimmie Åkesson önskar grattis och hoppas att han får möjlighet att gå i pension vid 61.

Enligt regeringen, som bekräftar att Jimmie Åkesson inte finns på gästlistan, handlar det om en samarbetsfråga.

”Eftersom Sverigedemokraterna inte är ett parti som statsministern vill samarbeta med var de inte heller bjudna på mottagningen”, skriver Löfvens pressekreterare Jonatan Holst i ett sms till Nyheter24.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag