Jimmie Åkesson öppnar för förbud av Nordiska Motståndsrörelsen

Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
Jimmie Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 21 sep 2017 2017-09-21
E-post 694

STOCKHOLM Sverigedemokraternas partiledare, Jimmie Åkesson, öppnar upp för ett förbud av Nordiska Motståndsrörelsen. Han betraktar den nazistiska organisationen som en terrororganisation och vill förbjuda samröre med terrororganisationer.
– Vi måste politiskt se till att det blir förbjudet att ha samröre med terrororganisationer, säger Jimmie Åkesson

Nordiska Motståndsrörelsen kan komma att förbjudas om Sverigedemokraternas partiledare får sin vilja igenom. Till Expressens ”Bara politik” säger han att han betraktar Nordiska Motståndsrörelsen som en terrororganisation.

Han vill att det ska vara förbjudet att ha samröre med terrororganisationer.

– Vi måste politiskt se till att det blir förbjudet att ha samröre med terrororganisationer, säger Jimmie Åkesson i Expressens ”Bara politik”. 

Enligt Åkesson får man ha tokiga åsikter men han tycker inte det är okej att använda sig av våld.

Nordiska Motståndsrörelsen betraktar, enligt Expressen, Sverigedemokraternas partiledare som en folkförrädare.

”Anmärkningsvärt är dock att Åkesson inte väljer att kritisera polisens beslut att låta Motståndsrörelsen demonstrera i Göteborg den 30 september, utan istället konstaterar att polisen måste följa rådande lagar och regler”, skriver Nordiska Motståndsrörelsen på sin websida Nordfront, angående SD-ledarens utspel. 

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag