Jobbvägrande slöjkvinnans näthat: ”Här har vi ännu en rutten blatte”

Skärmdump från Hoda Najjars Facebook-sida. Foto: Flickr
  • Torsdag 10 maj 2018 2018-05-10
E-post 4960

STOCKHOLM Hoda Najjar har blivit omskriven sedan hon vägrar att följa Securitas nya neutralitetspolicy som innebär att anställda inte får bära slöja. Nyheter Idag kan avslöja att Hoda går till attack på sociala medier mot en polis med invandrarbakgrund. ”Här har vi ännu en rutten blatte ’wannabe swedi’ som försöker konstatera hans makt för att han har en bricka”, skriver hon.

UPPDATERING: Denna artikel har fällts av Pressens opinionsnämnd, PON. Läs hela beslutet här.

Sajten Nyheter24 var först ut med storyn om 21-åriga Hoda Najjar och att hon inte får jobba vidare på säkerhetsföretaget Securitas på grund av sitt val att bära slöja. Strax därpå publicerade även Aftonbladet en längre text på samma tema.

En ny neutralitetspolicy på Securitas innebär att personer kan bli nekade jobb om de bär religiösa symboler. Företagets HR-avdelning har meddelat att Hoda Najjar inte får jobba vidare om hon inte tar av sig slöjan.

– Det tänker jag absolut inte göra. Hade Securitas värnat om mina kunskaper och goda arbete hade de kämpat för att bevara min kompetens. I stället så anses min slöja vara ett hinder, när jag själv inte tycker det, säger Hoda Najjar till Aftonbladet.

Nyheter Idag har uppmärksammat ett par inlägg och kommentarer på Hoda Najjars Facebooksida. I ett inlägg daterat den 10 december i fjol skriver hon:

”Definitionen av maktmissbruk! Oftast förväntar man sig att poliser som är etniska svenskar har ändå lite hänseende över hur svartskallar behandlas i Sverige, speciellt av polisen. Här har vi ännu en rutten blatte ”wannabe swedi” som försöker konstatera hans makt för att han har en bricka. Vem fan tror du att du är? Är det så det ser ut när psykologitesterna inför Polishögskolan misslyckas något så enormt? Det här ska föreställa en tjänsteman, man ska känns trygghet i polisen närvaro, istället blir denne mans personliga integritet kränkt. #polisbrutalitet”

Här är filmen som föranledde Hoda Najjars reaktion:

I en uppdatering på Facebook under onsdagen efter intern kritik i Securitas app Workplace kallar hon sina tidigare kollegor för ”smygrassar”.

”Wow vad Securitas präglas av smygrassar. De har ju suttit å väntat på en sådan policy. Varför bevara kompetenser när man kan kicka de liksom?”

Nyheter Idag söker Hoda Najjar för en kommentar.

Prova PLUS för 349 kronor i ett halvår. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag