Joe Biden: ”Det är inte svenskar som bränner koranen”

Salwan Momika och Joe Biden. Bild: Privat/Public domain
  • Måndag 10 jul 2023 2023-07-10
E-post

USA:s president Joe Biden säger i en lång intervju med CNN att det inte är svenskar som bränner koranen, utan invandrare.

– Det är inte svenskar som bränner koranen, det är migranter som bränner koranen, säger Biden i ett klipp från intervjun som även sändes i SVT:s Rapport på söndagen.

– Det ger en ursäkt och/eller sätter Erdogan i en svår sits på hemmaplan, fortsatte Biden, som även tog upp att Turkiet vill modernisera sina stridsflyg av F-16-modell.

– Så det jag försöker, ärligt talat, att sätta ihop är lite av ett konsortium (en sammanslutning av personer eller företag i gemensamt syfte) där vi stärker Nato i form av militär kapacitet för både Grekland och Turkiet, och tillåta Sverige att komma in. Men det är planen. Det är inte färdigt, säger Biden.

Salwan Momika, som brände koranen utanför moskén vid Medborgarplatsen i Stockholm under en internationellt uppmärksammad demonstration i juni, är migrant från Irak, medan Ramsus Paludan, som tidigare bränt koranen vid flera tillfällen i Sverige, är både dansk och svensk medborgare men bosatt i Danmark.

Läs även: Torterades i Irak – får inte bränna koranen i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag