Johansson rasar mot SD efter debattartikel i Wall Street Journal: ”Ljuger om Sverige”

Johansson går till attack mot Åkesson. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 23 feb 2017 2017-02-23
E-post 1534

SVERIGE ”Nu har det gått så långt att Sverigedemokraterna medvetet valt att skada Sverige genom att ljuga om oss internationellt”, säger justitieminister Morgan Johansson till SVT Nyheter efter att SD-topparna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson redovisat fakta och statistik om invandringens effekter på Sverige i en debattartikel som publicerades i Wall Streeet Journal.

Efter att Sverigedemokraterna, i en debattartikel publicerad i Wall Street Journal, argumenterar att Sveriges migrationspolitik havererat får de nu kraftig kritik från justitieminister Morgan Johansson. I debattartikeln, med titel ”Trump Is Right: Sweden’s Embrace of Refugees Isn’t Working”, berättar debattörerna Jimmie Åkesson och Mattias Karlsson om en mindre smickrande bild av invandringens effekter på det svenska samhället.

I den artikeln berättar Åkesson och Karlsson om förorter som brinner, att polisen attackeras och att brottslighet relaterat till invandrare har blivit ett stort problem för det svenska samhället. Men tilltaget, att redovisa sådan information, kan skada Sveriges anseende internationellt och i synnerhet den sittande regeringen där justitieminister Morgan Johansson (S) själv ingår.

Nu går han till motattack mot SD och anklagar Åkesson och Karlsson för att ljuga.

– Nu har det gått så långt att Sverigedemokraterna medvetet valt att skada Sverige genom att ljuga om oss internationellt, och det är naturligtvis bedrövligt. De målar upp en bild av Sverige som ett särskilt våldsamt land, när sanningen är precis tvärtom, säger han till SVT Nyheter.

Exakt vilket påstående från Åkesson och Karlsson som ska vara lögnaktigt redovisas aldrig av Johansson i SVT:s artikel på webben. Däremot poängterar han att det kan få negativa konsekvenser att skriva sådana debattartiklar som nu har publicerats i Wall Street Journal.

– Det kanske påverkar de frågor som svenskar i utlandet får. Det kan påverka våra affärsmöjligheter och kanske får ekonomiska konsekvenser, säger han.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag