Jomshof efter HMF-åtalet: Backa Christopher Larsson

Foto: Nyheter Idag/Twitter
  • Fredag 9 nov 2018 2018-11-09
E-post 1253

SVERIGE Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof tar sin åtalade partikamrat Christopher Larsson i försvar och citerar det uttalande som Larsson åtalas för på Twitter. , skriver Jomshof på Twitter – nu sprider sig hans uppmaning.

”En sorgens dag sker på fredag, då kommer minareten för första gången skandera ut över Karlskrona att ’Allah är stor’, samma fras ’Allah akhbar’ som islamister skriker när de spränger sig i luften.”

Det skrev Christopher Larsson, Sverigedemokraternas gruppledare i Karlskrona på Facebook och blev polisanmäld av socialdemokraten Magnus Manhammar. Kammaråklagare Lena-Marie Bergström väckte senare också åtal, något som BLT var först med att berätta om.

Richard Jomshof citerar Christohpher Larsson på Twitter med hashtaggen #backaChristopherLarsson.

Nu har hans uppmaning börjat sprida sig. Andra Twitteranvändare har också börjat citera Larsson under hashtaggen #backaChristopherLarsson.

 

Det är inte första gången åklagare Bergström försöker få en sverigedemokrat fälld för hets mot folkgrupp. 2014 åtalade hon Michael Hess för samma brott och lyckades få honom fälld i tingsrätten. Hess friades i hovrätten.

Efter det senaste åtalet är Lena-Marie Bergström i rejält blåsväder då det visat sig att hon tidigare delat en länk från Facebookgruppen ”SD är lika med rasister”.

– Jag har delat en film om förintelsen, men har inte uppfattat att den har en avsändare som kritiserar Sverigedemokraterna. I så fall ber jag om ursäkt för det, har  Lena-Marie Bergström tidigare sagt till SVT.

Prova PLUS för 69 kronor i månaden. Köp nu!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag