Jomshofs (SD) brandtal till riksdagen: ”Sverige är vårt”

Richard Jomshof. Foto: Nyheter Idag
  • Torsdag 18 okt 2018 2018-10-18
E-post 6433

SVERIGE Det blev ord och inga visor när riksdagsledamoten Richard Jomshof (SD) klev upp i riksdagens talarstol på onsdagen i en debatt om migration och integration.
– Sakta men säkert är svenskarna på väg att bli en minoritet i sitt eget land, sade han bland annat.

– Sverige är vårt. Det är sex och en kvarts miljoner levande svenskars land, men det är även de dödas land. Deras, som byggt upp det åt oss från början och lämnat oss sitt verk att förvalta och förkovra, sade Richard Jomshof från talarstolen.

Han inledde därmed sitt anförande med att läsa ett kort citat ur Vilhelm Mobergs skrift ”Svensk strävan” som gavs ut under andra världskriget 1941. Han fortsatte sedan att förklara varför orden är aktuella för oss även idag. Skillnaden är att hoten nu kommer inifrån landet.

– Resultatet av de senaste årtiondenas massinvandring och mångkulturalism är mycket tydlig. Sverige, som en gång var ett tryggt och homogent land, kännetecknas idag alltmer av splittring, segregation, utanförskap, otrygghet. Den importerade kriminaliteten med uppgörelser och skjutningar, med stenkastning och bränder, med sexuella övergrepp och gruppvåldtäkter håller på att slita sönder Sverige, sade Richard Jomshof.

Läs även: ”Domstolen söker efter möjligheten att frikänna” (PLUS)

– Sakta men säkert är svenskarna på väg att bli en minoritet i sitt eget land. Men vi kan också se hur de övriga partierna gjort det möjligt för den antidemokratiska, våldsbejakande och kvinnofientliga islamismen att växa sig stark även i vår del av världen. Misslyckandet är monumentalt.

Får mothugg av centerpartist

Jomshof anklagade partierna samt stora delar av journalistkåren och kulturetablissemanget för att alltför ofta ha förminskat, hånat och förnekat det som tidigare generationer byggt upp.

– Vi ska komma ihåg att det endast finns en plats på jorden där svenskarna har rätt att styra över sig själva. Det finns bara en plats på jorden där svenskarna genom strävan har förvärvat sig rätten till ett land – och detta land är Sverige.

I en efterföljande debatt kallade centerpartisten Martin Ådahl det hånfullt att Jomshof hänvisar till Vilhelm Moberg och till tidigare generationer.

– De värden som har byggt upp Sverige är öppenhet, humanism, omtanke, frihet och ja, solidaritet.

I sin replik menade Jomshof att det är Centerpartiets ”splittringspolitik” som är ett hån mot de som har byggt upp landet.

– Det är ett hån att med den politik Centerpartiet företräder bryta ned allt detta. Får Centerpartiet fortsätta är jag övertygad om, tyvärr, att det Sverige vi idag ser endast kommer vara en parantes i svensk historia. Och det är därför jag är här, för att säkerställa att det inte sker.

Jomshof fick sedan frågan om hur man på allvar kan argumentera för att svenskarna håller på att bli en minoritet i sitt eget land. ”Det är fakta”, svarar han, och hänvisar bland annat till statistik som visar att svenskarna redan är i minoritet i vissa kommuner.

Se hela debatten i riksdagen här.

Håller du med Richard Jomshof?
14479 röster (se resultat)
Stöd Nyheter Idag

Hej.

Det är många som likt dig läser Nyheter Idag.

Till skillnad från många av våra konkurrenter tar vi inte emot något presstöd eller deltar i statligt finansierade projekt (Faktiskt.se). Det gör oss mer oberoende. Samtidigt är vi frivilligt medlemmar av det pressetiska systemet.

Att vi inte har något statligt stöd innebär att vi själva bestämmer över vårt innehåll. Att vi själva bestämmer vilka frågor vi ska bevaka och att de vi står till svars för är våra läsare. Därför kan vi också utmana och pressa politiker, vi kan granska de frågor som vi tror att våra läsare anser är angelägna.

För att klara av det här behöver vi ditt stöd. Med en prenumeration på 69 kronor i månaden eller 349 kronor halvår, blir du en av dem som bidrar till att vi kan fortsätta med vår journalistik, fortsätta vara ett alternativ till SVT, SR och andra traditionella medier. Klicka på länken, det går snabbt och du gör en stor insats för oberoende journalistik. Tack.

Bli PLUS-medlem.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag