Jonna Sima i kritikstorm efter kontroversiellt twittrande: ”Arpi, Hakelius, Teodorescu… uppmanar nu till hat och krig”

Jonna Sima möter blytung kritik för sitt kontroversiella twittrande. Foto: Nyheter Idag
  • Lördag 27 maj 2017 2017-05-27
E-post 1218

STOCKHOLM I en tweet påstår Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima att debattörer som Ivar Arpi, Johan Hakelius och Alice Teodorescu ”uppmanar till hat och krig”. Detta efter att trion i olika texter förklarat att det är okej att vara arg över terrordåd. ”Ingen lögn för låg för Jonna Sima”, skriver Paulina Neuding på Twitter.

En kontroversiell tweet från Aftonbladets ledarskribent Jonna Sima möter kraftig kritik från flera debattörer. ”Arpi, Hakelius, Teodorescu.. uppmanar nu till hat och krig, och då givetvis inte bara mot terrorismen utan mot islam. Bush all over again”, skriver hon på Twitter.

Det tog ingen lång stund förrän Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi, som själv var omnämnd, konfronterade Sima på Twitter.

”Du ljuger. Jag har inte uppmanat till krig mot islam. Visa mig var jag har gjort det eller ta tillbaka din tweet”, skriver Arpi.

Men Sima citerar aldrig något Arpi har skrivit. Istället hänvisar hon till en text från den liberale debattören Mattias Svensson. Han invänder i tidningen BLT mot retorik om att vi befinner oss i krig eftersom han inte tycker att man ska upphöja terrorister till en krigförande part. Ej heller påstår Svensson något av det som Sima påstår.

”Du har alltså inte ens läst min text innan du skriver att jag förespråkar hat och förklarat krig mot islam?!” invänder Arpi mot Sima.

På Facebook lägger Arpi ut texten om Simas Twittrande. ”Jag har verkligen lusläst Hakelius och Teodorescus texter. Ingen av dem, eller jag, har sagt att man bör hata. Ingen av oss har förklarat krig mot islam. Det är något Jonna Sima på Aftonbladets ledarsida hittar på. Varför?” frågar han.

”Som vanligt kan inte Jonna Sima backa upp sina påståenden. Det finns inga citat att använda. Sanningen är tydligen helt tänjbar för henne. Det är ren smutskastning”, fortsätter han.

Även den borgerlige debattören Paulina Neuding reagerar skarpt på Simas kontroversiella tweet. Hon konstaterar bland annat att ”sant och falskt inte existerar” för Jonna Sima. Vid 20-tiden på lördagskvällen finns den kontroversiella tweeten fortfarande kvar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag