Journalist med bakgrund på P3: ”Sveriges Radio står för saker som inte han står för”

Emelie Roslund. Foto: Faksimil svtplay.se
  • Fredag 31 aug 2018 2018-08-31
E-post 572

GÖTEBORG Det kan mycket väl ligga en politisk konflikt mellan Sveriges Radio P3 och Sverigedemokraterna, i vart fall var det intrycket som tv-tittare fick efter gårdagens Opinion Live där journalisten Emilie Roslund tog P3 i försvar. Hon säger att P3, till skillnad från SD, värnar alla människors lika värde. – Det är ju inte Jimmie eller hans parti kända för, säger Roslund.

I gårdagens SVT Opinion Live var journalisten Emelie Roslund inbjuden att medverka. Hon har en bakgrund i Sveriges Radio P3 som kommit att bli ett hett debattämne efter att SD-ledaren Jimmie Åkesson, under direktsändning i P3, förklarade att kanalen är en ”skitkanal” och ”vänsterliberal”.

Roslund förklarade att hon inte alls känner igen sig i den beskrivningen av P3-kanalen, men menar samtidigt att Åkesson kan mycket väl känna sig obekväm med P3.

– SR har en mångfaldspolicy som säger att man ska värna alla människors lika rättigheter och där ingår det att ta avstånd från rasism. Det är ju inte Jimmie eller hans parti kända för, säger journalisten.

I en tv-sänd intervju med Aftonbladet använde Åkesson ord som ”flams och trams” samt att ”omogna vänsterliberala snorungar sitter och spyr galla över politiska motståndare”. Även detta fick Roslund möjlighet att kommentera i Opinion Live.

– Det är för att SR står för saker som inte han står för, säger hon.

Då har han en poäng i att det finns ett politiskt motstånd? undrar programledaren i Opinion Live.

– Nej, alltså, som sagt, Sveriges Radio och även SVT, public service, står för alla människors lika värde och det är kanske där det börjar kännas jobbigt om man inte själv gör det, säger hon då.

Senare under programmet debatterade journalisten med bakgrund i P3 varför det är vettigt att ha mansfria festivaler men även varför män, som kollektiv, bär skuld för våldtäkter i samhället.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag