Jubel bland poliser när Eliasson avgår – Presschef klagar på hård ton

Dan Eliasson. Foto: Nyheter Idag
  • Söndag 4 feb 2018 2018-02-04
E-post 1126

STOCKHOLM Lyckan har varit stor bland många sedan rikspolischefen Dan Eliasson meddelade sin stundande avgång. Även poliserna själva har firat nyheten på myndighetens intranät.

Inte många tårar har fällts sedan det meddelades att Dan Eliasson slutar som rikspolischef och går över till Myndigheten för samhällsskydd och beredskap. I så fall har det möjligen varit glädjetårar.

Nu rapporterar Sveriges Radio att polisanställda har jublat på polisens intranät sedan nyheten kom att deras chef tvingas avgå. Här är några av kommentarerna:

”Äntligen ! Det var länge sedan man mötte så många småleende muntra kolleger i korridoren. Tyvärr sparkas han något i sidled, när han istället borde sparkats rakt ned.”

”Perfekt, då åker bubblet fram ikväll!”

”Han är som en gås med ett extra lager teflon.”

”Spirande inkompetens vackert varvat med total brist på ödmjukhet…”

Det var en text som Eliasson skrivit med rubriken ”Tack för den här tiden” som poliserna kommenterade.

Varg Gyllander, presschef på Stockholmspolisen, är dock kritisk till glädjeyttringarna och tycker att tonen mot Eliasson har urartat från flera håll.

– Det har ju funnits – naturligtvis som vanligt på nätet – väldigt mycket som man inte ens behöver kommentera.

– Men det har också varit en ganska hård ton tycker jag från polisanställda, politiker, debattörer som använt en väldigt, väldigt hård retorik och anklagat den nu avgående rikspolischefen för allt ont som drabbat organisationen. Det har varit förfärligt ibland, säger Varg Gyllander till Sveriges Radio.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag