Juholts angrepp på Bali: ”Ändra sitt språkbruk eller lämna riksdagen”

Foto: Knyckt från Facebook
  • Söndag 28 okt 2018 2018-10-28
E-post 523

STOCKHOLM Hanif Bali och den socialdemokratiska debattören Torbjörn Jerlerup hamnade i en hätsk diskussion på Twitter angående slöjan som religös symbol. När Bali fick nog av Jerlerups angrepp kallade han honom för ”pucko” vilket drog in den gamla socialdemokratiska partiledaren och nuvarande ambassadören på Island Håkan Juholt.

Den moderata riksdagsledamoten Hanif Bali hamnade i en utdragen diskussion med den socialdemokratiska debattören Torbjörn Jerlerup på Twitter. Hanif Bali skrev ett inlägg om problematiken med att muslimska kvinnor i TV representeras med slöja och täckande klädesplagg eftersom de är ultraortodoxa religösa symboler.

Jerlerup tog sig an Hanif Bali och menade att hijab inte alls är en ultrareligös symbol och helt enkelt ett klädesplagg. Han passade även på att dra paralleller mellan slöjan och skägg.

”Men bäste Hanif Bali. Om utseende avgör vem som är ultraortodox, och icke liberal, så ber jag dig titta dig i spegeln. Ett annat kännetecken på ”ultraortodoxa” icke liberala islamister och extremister är att de bär skägg. Speciellt de som levde för 50 år sedan.” skrev Jerlerup i ett svar till Hanif Bali.

Bali påpekar även i ett Twitterinlägg hemskheten att bli jämförd med religösa extremister då tre av hans mor/farbröder blev mördade av den iranska regimen.

Efter att Bali gav Jerlerup tio sakliga svar fick han till slut nog och blev upprörd.

Men din dumma apa. Jag har redan bemött dina korkade svammelargument – det ÄR ultraortodoxt att anse att en kvinna bör skyla sitt hår och ben för att inte dra till sig männens lustar. Det betyder inte att kvinnor som har på sig byxor och mössor är ultraortodoxa. Pucko.

Hanif Bali raderade senare denna tweet och berättar att han gjorde detta på grund av att Jerlerup började ta på sig en offerkofta och att tweeten togs ur sitt sammanhang.

– Jag höll god ton under de minst tiotal provokationer där han anklagade mig för sjuka saker som vara islamist på grund av mitt utseende eller att vara som den iranska regimen. Till slut kröp han under mitt skinn. Det finns en gräns för hur mycket jag ska förväntas ta innan jag får svara med samma mynt, skriver Hanif Bali i ett sms till Aftonbladet.

Då hoppade den tidigare socialdemokratiska partiledaren och tjänstemannen samt ambassadören på Island Håkan Juholt in i debatten och skriver i ett långt inlägg på Facebook att riksdagens talman Andreas Norlén borde ta ett samtal med Bali om att ”ändra sitt språkbruk eller lämna Riksdagen”.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag