Migrant attackerade polis med kniv i Bryssel

Foto: HLN
  • Måndag 17 sep 2018 2018-09-17
E-post 158

BRYSSEL Flera medier rapporterar att en man beväpnad med kniv har attackerat en polis i den belgiska huvudstaden Bryssel. Polisen öppnade eld mot mannen – en migrant – som nu är allvarligt skadad.

Klockan var 09.15 på måndagsmorgonen när en belgisk polis attackerades av en man med kniv. Händelsen ägde rum vid en park i norra Bryssel där många migranter vistas och där polisen har gjort regelbundna kontroller under de senaste veckorna. Polismannen ska vara lindrigt skadad, enligt Het Laatste Nieuws.

Vittnen uppger att incidenten skedde när polisen väckte några migranter som låg och sov. En av dem vägrade lämna platsen och attackerade istället polismannen med en kniv. De andra poliserna öppnade då eld mot mannen som träffades i bröstet och benet. Enligt polisens talesperson är hans skador inte livshotande.

Den belgiska åklagarmyndigheten säger att det inte finns någon anledning i nuläget att betrakta händelsen som en terrorattack.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag