Jyllans-Posten: ”Det råder religionskrig i Danmark”

Helle Thorning-Schmidts fördömande räcker inte, menar Jyllands-Posten. Foto: Wikimedia Commons
  • Tisdag 17 feb 2015 2015-02-17
E-post 952

DANMARK På sin ledarsida går danska Jyllands-Posten till hårt angrepp på både politiker och radikala islamister. – Det pågår en form av krig i Europa, hävdar man.

Danmarks statsminister Helle Thorning-Schmidt har fördömt helgens terrorattentat i Köpenhamn i tunga ordalag. Men det räcker inte på långa vägar, menar Jyllands-Posten. I måndagens ledarartikel skrev den danska tidningen att Danmark befinner sig i ett religionskrig.

Tidningen skriver att terrorattentatet i själva verket var väntat, eftersom terrorismen blivit en sorts fast följeslagare till det ”fria samhället”.

– Det pågår en form av krig i Europa. Det är ett krig mellan kulturer och värderingar, men det är även en sorts religionskrig, skriver tidningen.

Man menar att ansvaret till mycket stor del kan läggas på de politiker som öppnade upp för ”massinvandringen från Mellanöstern”. Många av de ungdomar som radikaliserats må vara födda och uppvuxna i Danmark och Europa, men trots detta är de aldrig kulturellt hemma i världsdelen, menar Jyllands-Posten.

”Terrorattackerna ett resultat av invandringen från Mellanöstern”

– Därför bör det vara helt okontroversiellt att konstatera, att ett bistert resultat av invandringen från Mellanöstern är de senaste årens attacker mot det samhälle som gett islamisterna både husrum och möjligheter, förklaras i ledaren.

Jyllands-Posten manar till både motstånd och eftertanke. Främst anser man att myten om muslimska invandrare som offer måste ifrågasättas. Man menar att européer måste sluta upp med att gömma sig bakom pseudovetenskapliga förklaringar till terrorn och relativiseringen av densamma.

– Den muslimska minoriteten är inte förtryckt eller förföljd. Myten om att Europas muslimer skulle vara ”vår tids judar” är en simpel lögn, som inte minst vänstern krampaktigt håller fast vid, avslutar tidningen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag