Kajsa Ekis Ekman petas från porrkonferens – har problem med värdegrunden

Kajsa Ekis Ekman. Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 21 feb 2018 2018-02-21
E-post 766

GÖTEBORG Vänsterskribenten Kajsa Ekis Ekman var tänkt att medverka på en porrkonferens i Göteborg på tisdagen. Men efter att ha skrivit en text där hon hävdade att kön är biologiskt blev hon avbokad.

Det var Riksorganisationen för kvinnojourer och tjejjourer i Sverige (Roks) som anordnade konferensen om porrens koppling till prostitution. De petade Ekman efter en text om kön.

”I en debattartikel och en efterföljande replik har Kajsa Ekis Ekman debatterat kön och där ställt sig kritisk till att kön är något som en själv definierar. Detta är inte förenligt med Roks ideologi”, skriver organisationen på sin hemsida.

Att artiklarna publicerades i rikstäckande Aftonbladet gör att Roks betraktar dessa som officiella ställningstaganden från Ekman.

Roks har tidigare slagit fast att de vänder sig till ”alla som definierar sig som kvinnor eller tjejer”. Att som Ekman ifrågasätta att kön är något som var och en själva kan definiera är därför inte överensstämmande med organisationens värdegrund.

”Det är av yttersta vikt att alla arrangemang som anordnas av Roks är inkluderande mot alla våra medsystrar. Styrelsen har därför valt att under porrkonferensen i Göteborg ‪den 20 februari 2018 avbryta Kajsa Ekis Ekmans medverkan”, skriver Roks på hemsidan.

Läs även: Drevens drottning Kajsa Ekis Ekman till attack om billiga fittor: ”Jag är felciterad”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag