Kalldusch för Lööf (C) i Aftonbladet/Demoskop – 65 procent saknar förtroende

Foto: Nyheter Idag
  • Onsdag 15 dec 2021 2021-12-15
E-post

Den senaste förtroendemätningen från Aftonbladet/Demoskop är dyster läsning för Annie Lööf (C). De 22 procent som har förtroende för C-ledaren är visserligen oförändrat sedan förra mätningen, men hela 65 procent anger att de saknar förtroende för Lööf.

Det placerar henne i botten av förtroendeligan, bara några procentenheter före Märta Stenevi och Per Bolund (67 procent var) och Nyamko Sabuni  (70) procent.

Då har både MP och L i övrigt väldigt låga opinionssiffror, medan C:s opinionssiffror ligger nära partiets valresultat.

Bättre går det för statsminister Magdalena Andersson, som toppar förtroendeligan med 51 procent. När det gäller bristen på förtroende får hon bara 30 procent, den näst lägsta siffran efter Nooshi Dadgostar (V) som endast 25 procent anger att de saknar förtroende för.

Dadgostar är dessutom den partiledare som näst flest har förtroende för, tillsammans med Ulf Kristersson (M) på 41 procent, tätt följda av Jimmie Åkesson som noterar ett förtroende på 40 procent och Ebba Busch med 38 procent.

Allra sämst förtroende har partiledarna för bottenpartierna MP och L. Märta Stenevi (MP) skrapar ihop 15 procents förtroende och Per Bolund (MP) får 14 procent, medan endast 10 procent anger att de har förtroende för Nyamko Sabuni, som tappar 3 procentenheter sedan förra mätningen.

Förtroende för partiledarna enligt Demoskop

Andel av väljarna som har stort eller mycket stort förtroende för partiledaren. Förändring sedan förra månadens mätning inom parentes.

Magdalena Andersson (S) 51 (Ny)

Nooshi Dadgostar (V) 41 (+-0)

Ulf Kristersson (M) 41 (-4)

Jimmie Åkesson (SD) 40 (-1)

Ebba Busch (KD) 38 (+1)

Annie Lööf (C) 22 (+-0)

Märta Stenevi (MP) 15 (+-0)

Per Bolund (MP) 14 (+1)

Nyamko Sabuni (L) 10 (-3)

 

Inget förtroende för partiledarna enligt Aftonbladet/Demoskop

Andelen väljare som saknar förtroende för partiledaren.

Nyamko Sabuni (L) 70

Per Bolund (MP) 67

Märta Stenevi (MP) 67

Annie Lööf (C) 65

Ebba Busch (KD) 51

Jimmie Åkesson (SD) 48

Ulf Kristersson (M) 45

Magdalena Andersson (S) 30

Nooshi Dadgostar (V) 25

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag