Kamelryttaren inför rätta för motorsågshot: ”Ville att det skulle bullra lite grann”

Foto: Polisens förundersökning
  • Onsdag 17 feb 2021 2021-02-17
E-post 104

KUNGSBACKA Gästerna på en krog i Kungsbacka flydde hals över huvud när en man kom in med en startad motorsåg i högsta hugg. Nu har mannen i 40-årsåldern, som kallat sig själv ”kamelryttaren”, åtalats för händelsen.
– Jag fick ett infall att jag skulle bullra lite, säger mannen i förhör och menar att han gjorde det för sin kompis.

Det var vid 19.30-tiden på måndagskvällen den 25 januari som en man stormade in med en startad motorsåg på en krog i centrala Kungsbacka. Ägaren och flera av gästerna flydde i panik ut bakvägen medan mannen varvade motorn. Själv lämnade han platsen i en bil med en annan man som hade suttit utanför och väntat.

En av gästerna berättar i polisförhör om hur hon reagerade när mannen dök upp med motorsågen.

– Jag har nog aldrig sprungit så fort i hela mitt liv. Jag hade dödsångest och trodde att vi skulle dö allihop. Jag tänkte att nu kommer han att skära av armar och ben på oss. Jag tänkte sen att om han hade börjat vifta med den så är det verkligen kört alltså.

Det stod snart klart vem motorsågsmannen kunde vara och polisen grep den misstänkte senare under natten. Då hittade man även motorsågen på flaket till mannens bil. I förhör med honom, hans kompis som var den som väntade i bilen, och ägaren till krogen framkommer en i stort sett samstämmig bild av varför det hela hände.

Logga in eller bli PLUS-medlem för att läsa hela artikeln!

Missa inte våra fördjupande reportage och extramaterial i våra avslöjanden. Med Plus får du tillgång till alla artiklar, bilder och videoklipp. Glöm inte att med fler prenumeranter kan vi satsa ännu mer på relevant journalistik.

Redan medlem? Glömt ditt lösenord?

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag