Kampen fortsätter: Nu vill MP stoppa den sänkta bensinskatten

Miljöpartiets språkrör Per Bolund och Märta Stenevi. Bild: News Oresund/CC BY 2.0
  • Onsdag 1 dec 2021 2021-12-01
E-post

Efter att ha lämnat regeringen i protest mot den blågula budgeten vill Miljöpartiet nu stoppa sänkningen av skatten på diesel och bensin genom riksdagen.

Enligt den blågula budget från M, KD och SD som antogs av riksdagen på onsdagen ska skatten på bensin och diesel sänkas med 50 öre per liter, vilket ledde till att MP valde att lämna regeringen.

Men partiet ger inte upp kampen mot bensin och diesel för det. Nu ska partiet försöka stoppa skattesänkningen genom riksdagen, rapporterar Göteborgs-Posten.

– Vi bjuder självklart in alla partier som tar klimatkrisen på allvar och vill göra det här tillsammans med oss, säger MP:s gruppledare i riksdagen Karolina Skog.

Jimmie Åkesson (SD) säger till GP att det är vanskligt att försöka bryta ut delar av budgeten på det sätt som MP vill.

– Ska man göra så med varje sak man inte tycker om och försöka samla majoritet i kammaren för det blir hela budgetprocessen meningslös. Jag hoppas inte att man lyckas samla majoritet för det här, säger Åkesson.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag