Kanada får sin första cannabisautomat

Snabbt och enkelt! - Faksimil från Youtube
  • Fredag 9 maj 2014 2014-05-09
E-post 0

KANADA Vancouver har fått Kanadas första cannabisautomat, och gensvaret har varit gott. Nu slipper man stå i kö för att få sin portion Bubba Kush. Detta rapporterar bland andra National Post.

Cannabisautomaten finns hos företaget BC Pain Society som säljer cannabis för medicinskt bruk, och skiljer sig från liknande automater i USA på så sätt att denna automat inte har någon inbyggd identitetskontroll. Det är bara att stoppa in pengar och välja sin produkt. Personal på plats kollar dock att automatanvändare har ett intyg från läkare som ger dem rätt att köpa cannabis. Själva köpet är dock anonymt, och det registreras inte hur mycket en enskild användare plockar ut.

I Kanada är det i nuläget ett relativt litet antal personer som har rätt till cannabis för medicinskt bruk, endast 37 000, att jämföra med USA, där motsvarande siffra ligger på knappt tre miljoner. Siffran för Kanada förutses dock tiodubblas det närmaste decenniet.

Intressant är dock att småskaliga cannabisåterförsäljare som BC Pain Society egentligen är olagliga i Kanada. En lagändring den 1 april innebar att endast ett litet antal storskaliga odlare har rätt att sälja cannabis för medicinskt bruk. Polisen har emellertid låtit meddela att små utskänkningsställen inte är ett prioriterat ärende. De är mer intresserade av att gå åt våldsamma gängmedlemmar och andra företeelser som faktiskt utgör ett hot mot allmänheten.

En nyligen genomförd undersökning visade att 69 procent av kanadensarna är för en legalisering eller avkriminalisering av cannabis.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag