Känslig Schulte kämpade mot käbblet – Här är reaktionerna efter SVT Debatt

De moderata väljarna var inte helt övertygade av Schultes argument. Foto: Faksimil svtplay.se / Twitter
  • Torsdag 7 maj 2015 2015-05-07
E-post 366

GÖTEBORG Det blev inte oväntat kaos i SVT-studion när Decemberöverenskommelsens vara eller icke vara skulle diskuteras. Nyheter Idag har samlat reaktionerna från Twitter där bland annat Moderaterna får beröm från vänsterprofiler för att de lämnat ifrån sig all makt som opposition gentemot den rödgröna regeringen.

Det blev inte helt oväntat kaos i SVT-studion i Göteborg när väljare och politiker drabbades samman om decemberöverenskommelsen. Riksdagsledamoten Fredrik Schulte (M) försökte förklara varför det är bättre att Socialdemokraterna styr med stöd av Vänsterpartiet än att hans eget parti kan bedriva en borgerlig politik med stöd av Sverigedemokraterna. Men trots att Schulte ansträngde sig till sitt yttersta med att förklara det förträffliga med överenskommelsen vill hans egna väljare ändå ha en borgerlig politik.

– Det är ett pris som är för högt att betala, sade Schulte i studion till en väljare som undrade om det ändå inte vore bättre med en borgerlig regering.

Aftonbladets ledarskribent Anders Lindberg var som vanligt på plats i studion i Göteborg och han myste över kaoset inom Alliansen. I sedvanlig anda använde han Sverigedemokraterna som slagträ för att rättfärdiga nuvarande regering, trots att svenska folket röstat på något annat. Han behövde ej heller försvara regeringen Löfven något nämnvärt, det skötte den moderata riksdagsledamoten Schulte hur bra som helst ändå samtidigt som han såg något tårögd ut i studion.

På Twitter är bara Göran Greider imponerad 

Trots att Nyheter Idag har trålat i flödena på Twitter kan vi bara hitta en person som berömmer nuvarande ordning med Decemberöverenskommelsen. ”Genuint glad över att det finns förnuftiga moderater och inte bara kaospiloter”, skriver vänsterdebattören Göran Greider och adresserar Schulte som indirekt ägnade ett helt program åt att försvara regeringen Löfven.

Men sen hittar vi mest kritik över nuvarande överenskommelse som ger de rödgröna partierna frikort att styra Sverige kraftigt åt vänster. Vi har samlat några av reaktionerna nedan!

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag