Kaoset i Göteborg: Två personer anhållna på tisdagen för våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp

  • Tisdag 24 okt 2017 2017-10-24
E-post 657

GÖTEBORG Ytterligare två personer är anhållna och misstänkta för brott i samband med det våldsamma upplopp som bröt ut i Göteborg där motdemonstranter samlats för att protestera mot en nazistdemonstration. Det bekräftar åklagare Mats Ihlbom. – Våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp, säger Ihlbom till Nyheter Idag om brottsrubriceringarna.

Arbetet med att utreda kaoset som bröt ut i Göteborg i samband med en nazistdemonstration i närheten av Bokmässan fortsätter.  Tidigare har Nyheter Idag rapporterat att stor grupp motdemonstranter samlades utanför nöjesparken Liseberg där en maskerad person slungade stenar mot polis. Den mannen kom senare att häktas.

Under tisdagen har ytterligare två personer anhållits, misstänkta för våld mot tjänsteman och våldsamt upplopp. Det bekräftar åklagare Mats Ihlbom för Nyheter Idag. Däremot vill Ihlbom inte säga något om de nu anhållna personerna har någon koppling till mannen med stenslungan.

– Det vill jag inte kommentera i nuläget.

Däremot berättar Ihlbom att de två anhållna inte ingick i grupperingen med nazister.

”Vi har en identitet som vi godtar”

I tidigare rapportering om den maskerade mannen som slungade stenar mot polis fanns frågetecken om mannens identitet. I häktningsframställan fanns inget fullständigt personnummer. Ännu under tisdagen är det inte helt säkert att myndigheterna har en korrekt identitet på den mannen.

– Vi har en identitet som vi godtar, sen om den är korrekt eller inte… men vi har åldersbestämt honom, han är vuxen.

Ihlbom bekräftar även att mannen som slungade stenar är somalisk medborgare. Identiteten på de som anhölls under tisdagen är inget Ihlbom ännu vill säga något om.

+PLUS Åklagaren om stenslungaren: ”Jag har inte funderat på var man ska sätta gränsen”

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag