Kappvändningen: Fridolin vill utvisa papperslösa – Tokhånas på Twitter

Ivar Arpi har gjort en egen rap-text om Fridolin.
  • Fredag 14 apr 2017 2017-04-14
E-post 3087

SVERIGE Efter att utbildningsminister Gustav Fridolin och tillika språkrör i Miljöpartiet i en intervju förklarat att papperslösa flyktingar ska utvisas ur Sverige har reaktionerna varit flera. Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har författat en liten rap-text: ”Ey yo jag brinner för det här permanent, alltid för stunden aldrig politiskt bunden, med gränskontroller som cement. Ja, vinden har vänt”.

Papperslösa flyktingar fick rätt till helt eller delvis skattefinansierad sjukvård, en reform som Miljöpartiet drev på mot Alliansen 2012. Idag vill samma partis språkrör Gustav Fridolin att papperslösa flyktingar ”ska bort” från Sverige. Det förklarar han i en intervju med lokaltidningen Norra Skåne.

– De personer som inte ska vara i Sverige ska bort, säger han bland annat.

I sociala medier har reaktionerna varit mycket starka mot Fridolin, som tidigare byggt sin politiska karriär på en i praktiken fri invandring och fri välfärd för den som tar sig till Sverige. En lång rad kritiker menar att Fridolin hycklar kraftigt i sin svängning i frågan.

Svenska Dagbladets ledarskribent Ivar Arpi har komponerat ihop en egen liten rap-text åt Gustav Fridolin. ”Ey yo jag brinner för det här permanent, alltid för stunden aldrig politiskt bunden, med gränskontroller som cement. Ja, vinden har vänt”, skriver Arpi på Twitter.

Fridolin har tidigare varit med i en musikvideo till en reggaelåt som bland annat handlar om att ”ingen människa är illegal”.

”Alltså all respekt och hatten av, till gamla svennar som byggt det vi har, men ni kunde inte gjort nånting av det där, utan dom som byggde Sverige, men inte får va här”, lyder en del av texten i rap-låten där Fridolin medverkar. I låten rappas det även om att ”dom bluffar och ljuger tills lögnen blir sann” samt att ”vi kan inte leva när nya fascister blir normaliserat”.

Fridolins nya linje om att papperslösa flyktingar ”ska bort” från Sverige ligger i linje med vad Sverigedemokraterna länge förespråkat.

Nedan kan du se videon där Fridolin är med och som handlar om att människor ska få stanna i Sverige

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag