Karlsson om att bli ny gruppledare – ”Jag är hedrad”

Mattias Karlsson. Foto: riksdagen.se
  • Måndag 29 sep 2014 2014-09-29
E-post

STOCKHOLM Tidigare idag kunde Nyheter Idag avslöja att Mattias Karlsson blir ny gruppledare för Sverigedemokraterna efter att Björn Söder lämnar den rollen till förmån för posten som andre vice talman. – Jag är hedrad, säger Karlsson till Nyheter Idag om sin nya roll som gruppledare.

Tidigare under dagen kunde Nyheter Idag avslöja att Mattias Karlsson blir ny gruppledare för Sverigedemokraterna. Beslutet väntas bli taget under eftermiddagen, förklarade riksdagsledamoten Kent Ekeroth.

Nyheter Idag har fått en kommentar från Karlsson som under dagen varit fullt upptagen med röstkaoset till talmansposterna.

– Jag är hedrad av utnämningen och blir jag vald ser jag det som en utmaning som jag ser fram emot att hantera, säger Karlsson till Nyheter Idag.

Under den förra mandatperioden har partisekreteraren Björn Söder axlat rollen som gruppledare för Sverigedemokraterna i riksdagen. Nu går Söder vidare med rollen som andre vice talman och istället kommer Karlsson bli ny gruppledare, efter att det formella beslutet fattas senare under dagen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag