Karlsson till attack mot Löfven – Med smurfar

Karlsson förklarade budgeten med hjälp av smurfar. Foto: Faksimil Facebook
  • Söndag 30 okt 2016 2016-10-30
E-post 1862

VÄSTERÅS Små smurfar och låtsaspengar fick duga som rekvisita när Sverigedemokraternas gruppledare Mattias Karlsson kritiserade statsminister Stefan Löfven och Socialdemokraternas budget. – Det är kanske den nivån man får lägga sig på, sade Karlsson när han skulle förklara de budgetfrågor som han menar att Stefan Löfven inte förstår.

I helgen har Sverigedemokraterna arrangerat sin kommun- och landstingskonferens på Aros Congress Center i Västerås. En av de mer annorlunda inslagen var ett tal på scenen där partiets gruppledare i riksdagen Mattias Karlsson gick till attack mot både statsminister Stefan Löfven och LO-ordföranden Karl-Petter Thorwaldsson.

Det var Sverigedemokraternas budget som Karlsson skulle förklara, en budget som både Löfven och Thorwaldsson anklagat för att satsa mindre på välfärd. Men Karlsson menade att Löfven och Thorwaldsson antingen ljuger medvetet eller helt enkelt är för dumma för att förstå hur man läser en budget. Därför använde Karlsson små smurfar som rekvisita för att förklara varför SD faktiskt satsar mer på välfärd än vad Socialdemokraterna försöker påskina.

– Nu vill jag vända mig direkt till Stefan och Karl-Petter. Jag ska försöka förklara varför det inte är så att vi drar ner tiotals miljarder på den kommunala välfärden och jag ska göra det med hjälp av smurf-figurer, förklarade Karlsson när han radade upp de små smurfarna på scenen.

Sedan argumenterade Karlsson att SD-politiken, om att minska kostnader för mottagande av invandrare, ger mer pengar över i budgeten som istället kan satsas på välfärd för de som redan bor i Sverige.

Den originella illustrationen över SD-budgeten filmades och sprids i sociala medier. Nedan kan du se klippet där Karlsson går till attack mot Löfven.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag