Karlssons raseri mot Expressen: ”Litar på paranoida och halvpsykotiska källor”

  • Söndag 18 jan 2015 2015-01-18
E-post 419

STOCKHOLM Tidningen Expressen berättar idag om en maktkamp inom Sverigedemokraterna där Mattias Karlsson står i centrum. Men Karlsson menar att artikeln är lögn och osann. – Artikeln är fullproppad med lögner och vantolkningar, skriver Karlsson på Facebook.

Tidningen Expressen publicerar idag en artikel med rubriken ”Kampen om makten i Sverigedemokraterna”. I artikeln får vi läsa om intriger, maktspel och höga lönesättningar – som om det vore hämtat ur vilken dokusåpa som helst. Nu rasar Mattias Karlsson på Facebook mot journalisten Niklas Svensson och Expressen. Och Karlsson skräder inte orden det minsta.

– Den här artikeln är så fullproppad med lögner och vantolkningar att om Niklas Svensson varit Pinnochio så hade hans näsa vuxit ett varv runt jordklotet och kommit tillbaka och petat honom i rumpan, inleder Karlsson sin syrliga kommentar på Facebook.

Maktvakuum efter Åkesson

Expressens artikel går i huvudsak ut på att Karlsson försöker ta ett grepp om Sverigedemokraterna efter att ordinarie partiledare Jimmie Åkesson är sjukskriven. I artikeln hävdas även att Karlsson är beredd att utmana Åkesson om rollen som ordinarie partiledare och det påstås att Karlsson bedriver fulspel.

– Förutom att hota sig till mer makt bryter han mot interna regler och kör över landsdagarna, hävdar en uppgiftslämnare med insyn till tidningen Expressen.

I Karlssons kommentar på Facebook fortsätter kritiken mot journalisten Niklas Svensson. Karlsson hävdar även att Svensson ens inte försökt nå honom för en kommentar till uppgifterna. Vidare hävdas även att innehållet i Expressens artikel är falskt och att de använder sig av psykiskt instabila ”eventuella källor”.

– Tilläggas kan att Svensson inte ens bemödat sig med att prata med mig innan han skrev artikeln. Antar att han litar så mycket på den paranoida och halvpsykotiska världsbilden hos sina eventuellt existerande anonyma källor att han inte tyckte att deras påståenden behövde stämmas av mot verkligheten. Eller så tyckte han helt enkelt bara att det vore onödigt att förstöra en bra story med sanningar och fakta, avslutar Karlsson sin dräpande kommentar på Facebook.

Nyheter Idag har sökt både Niklas Svensson och Mattias Karlsson över telefon för att kommentera grälet. Ingen svarar.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag