Karlstads sverigedemokrater begär polisbeskydd

  • Lördag 23 aug 2014 2014-08-23
E-post

VALET 2014 Valrörelsen har börjat besvärligt för sverigedemokraterna i Karlstad. – Det handlar om säkerheten för våra partimedlemmar och för besökarna i valstugan, säger Runar Filper.

I våras blev en av sverigedemokraternas medlemmar i Karlstad upptryckt mot en fönsterruta. Nu har flera personer vandaliserat partiets valstuga. Och nu växer oron hos partiets valarbetare.

– Det handlar om säkerheten för våra partimedlemmar och för besökarna i valstugan. Risken finns att folk inte vågar delta i våra aktiviteter, säger Runar Filper, länsordförande i Sverigedemokraterna, till Nya Wermlandstidningen.

Nu har Runar Filper vänt sig till polisen och begärt beskydd.

– Det handlar inte bara om oss. Det kommer att vara elva, tolv partier på torget och fler kan bli utsatta. Årets valrörelse kommer att bli den fulaste och smutsigaste hittills, säger han.

”Under lupp”

Kommissarie Lars Odenbrand vid Värmlandspolisens underrättelseenhet säger att polisen har situationen ”under lupp”.

– Jag har tagit emot Runar Filpers begäran och överlämnat det till Polisområde Syd, som tittar på vad vi kan göra konkret, säger han.

I vintras drabbades Runar Filper hårt, då hans hem förstördes vid en brand i hyreshuset där han och hans familj bor. Det fanns dock inga tecken på att branden var anlagd.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag