Karlstens svar på tal till Virtanen får Twitter att explodera

Foto: Martin Ridne samt pressbild Sveriges Radio
  • Lördag 6 apr 2019 2019-04-06
E-post 388

Fredrik Virtanen menar att det är ”olämpligt för public service att ha aktivister under täcknamn journalist”, när han kritiserar Emanuel Karlsten som crowdfundar journalistik. ”Just gränsen för vad som är olämpligt att göra som journalist är kanske inte din starkaste bedömningsgren”, svarar Karlsten syrligt på Twitter.

Det blev irriterat på Twitter när den tidigare Aftonbladet-medarbetaren Fredrik Virtanen riktade kritik mot journalisten Emanuel Karlsten som söker crowdfunding vid sidan av arbetet hos Sveriges Radio P1.

”Ska du arbeta på P1 medan du tigger pengar till din hänsynslösa och mediokra journalistik?” frågar Virtanen på Twitter.

Karlsten lät sig inte provoceras. Han svarar torrt att ”det är upp till P1 att bedöma”, både vad gäller ”nivån” på journalistiken och om han själv ska arbeta där. Men det svaret gjorde inte Virtanen nöjd.

”Det borde vara olämpligt för public service att ha aktivister under täcknamn journalist”, fortsätter Virtanen.

Det är då Karlsten inte kan hålla sig från att avfyra en giftpil tillbaka. ”Just gränsen för vad som är olämpligt att göra som journalist är kanske inte din starkaste bedömningsgren”, skriver Karlsten.

Karlstens tweet har fått över 3000 gillningar och en lång rad twitter-användare roas av svaret. Men som om inte det replikskiftet vore nog fortsätter Karlsten leverera svar på tal.

När Nyheter Idag når Fredrik Virtanen ger han en skriftlig kommentar till bråket på Facebook.

”Han sätter sig på en ovanligt hög häst och han kan inte rida. Tror han är en av de farligaste pk-radikala journalister Sverige har. Obegåvad och med för mycket magstöd. Och ful krage!” skriver Virtanen.

Karlsten å sin sida säger att han inte riktigt vet varför Virtanen irriterar sig på honom.

– Jag har egentligen inga fler kommentarer, det känns som att sparka på den som ligger. Jag vet inte varför han är arg i övrigt. Det är väl det jag kan säga, säger Karlsten till Nyheter Idag.

Artikeln har uppdaterats

Fakta: Emanuel Karlsten

Emanuel Karlsten är en svensk journalist som arbetar med bland anna radio och poddformat, exempelvis mediepodden.

Han har nyligen varit aktuell med sin journalistik från Bryssel där han bevakat de kontroversiella förslagen om så kallad "länksskatt" och "uppladdningsfilter" som röstades igenom.

Nu söker han stöd från allmänheten för att fortsätta sin bevakning av frågor som gäller individers frihet på internet. Vill du stötta Emanuel Karlsten kan du göra det på sajten Patreon.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag