Kartellen-profil erkänner Arlandarånet

Arkivbild. Foto: Marc Bres
Arkivbild. Foto: Marc Bres
  • Måndag 21 aug 2017 2017-08-21
E-post 2

SVERIGE Leo ”Kinesen” Carmona från hiphopgruppen Kartellen var med och planerade och genomförde värdetransportrånet på Arlanda 2002. Det säger han i en intervju med ETC idag.

Den bidragsfinansierade tidningen har intervjuat den mediehyllade Kartellengrundaren på Skänningeanstalten där han avtjänar ett livstidsstraff för anstiftan till mord.

– Jag planerade det och var med och utförde det. Och jag ångrar det djupt, det har förstört mitt liv, säger han om rånet.

Carmona säger också att han kommer kontakta de väktare han utsatte för brottet och be dem om ursäkt.

Vid rånet kom gärningsmännen över 44 miljoner kronor i kontanter vilket gör det till ett av de större rånbytena i svensk kriminalhistoria. Pengarna har aldrig återfunnits och ingen har heller dömts för rånet.

Carmona var länge misstänkt för rånet, utan att någonsin kunna dömas för det. För en månad sedan preskriberades brottet då det nu gått femton år sedan det utfördes. Därför kan Carmona inte åtalas för det, trots att han nu erkänt det.

Leo Carmona är född i Chile och kom till Sverige som elvaåring i mitten av 80-talet. 2008 grundade han hiphopgruppen Kartellen inifrån fängelset i Åbo, Finland. Sebastian Stakset var under flera års tid en känd medlem i gruppen.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag