Kastade sten mot polis – träffade 11-årig flicka

Genrebild. Foto: Nyheter Idag
  • Tisdag 18 jun 2019 2019-06-18
E-post 1229

KRISTIANSTAD När två personer på moped kastade en stor sten mot poliser i Kristianstad träffade stenen istället en 11-årig flicka. Polisen söker tips för att få fast gärningsmännen.

Kristianstadsbladet rapporterar att det var vid 20.30-tiden på måndagen som en polispatrull befann sig på en adress i kommunen när två personer på moped dök upp och kastade en stor sten mot poliserna.

– I och med att det fanns mycket barn på platsen träffar stenen, som väger 1,7 kilo, istället en 11-årig flicka, säger Peter Frostlund, inre befäl hos polisen, till Kristianstadsbladet.

Stenen träffade lyckligtvis flickan på kroppen och inte på huvudet. Hon behövde uppsöka sjukvård och skadeläget var på tisdagsmorgonen ännu okänt.

– Med tanke på tyngden vågar jag inte ens spekulera i vad som kunde ha hänt om stenen hade träffat henne i huvudet, säger Peter Frostlund.

De två gärningsmännen ska dessutom ha återkommit till platsen och fortsatt kasta sten trots att det fanns barn i närheten. Polisen har upprättat en anmälan om grov misshandel och vill få in tips som kan leda till att de skyldiga grips.

Gärningsmännen beskrivs som två yngre killar varav en bar en grå luvtröja och den andre en vit luvtröja. De färdades på en svart och grå scooter-moped.

Läs även: Sovjetisk flagga hissades i Täbys kommunala flaggstång

Stöd Nyheter Idag! Bli PLUS-medlem för 69 kronor i månaden.

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag