Kastade sten på polisen – Mitt inne i centrala Stockholm

Frejgatan ligger vid Vasastan i centrala Stockholm. Foto: Faksimil Google maps
  • Måndag 23 maj 2016 2016-05-23
E-post 754

STOCKHOLM En polisbil fick en skadad vindruta mitt i centrala Stockholm under måndagen efter att en person på moped kastat en sten. Enligt polisen är det en ovanlig händelse med tanke på att stenkastningen ägde rum centralt i staden. Händelsen rubriceras som försök till grov misshandel.

Under måndagen stoppade polisen en bil på Frejgatan i Vasastan i centrala Stockholm. När polisen arbetade med det ärendet kommer en man på en moped som kastar en sten mot poliserna. Stenen träffade aldrig någon person, däremot träffade stenen en ruta på polisbilen. Enligt Aftonbladet ska stenen ha träffat vindrutan. Med anledning av stenkastningen kallades flera patruller till platsen.

– Det var en fem-sex andra polisbilar och en brandbil på plats, uppger ett vittne för Aftonbladet.

När tidningen ringer till Eva Nilsson vid Stockholmspolisens regionledningscentral förklarar hon att det är en ovanlig händelse för att vara centrala Stockholm.

–Ja, det är min uppfattning. Vi vet inte än de närmare omständigheterna kring händelsen, säger hon till tidningen.

Polisen rubricerar händelsen i Vasastan som försök till grov misshandel. De senaste veckorna har händelser som stenkastning mot polis kommit att rapporteras allt mer i svenska medier, inte minst sedan norska NRK besökte förorter runt Järvafältet i norra Stockholm. Senast under söndagen debatterades frågan mellan Centerpartiets partiledare Annie Lööf och inrikesminister Anders Ygeman (S).

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag