Kastar hink på bil – blir slagen sönder och samman

Bild: Faksimil Twitter
  • Onsdag 3 maj 2023 2023-05-03
E-post

En man blev på söndagen grovt misshandlad och förnedrad i Oakland, Kalifornien efter att ha hamnat i bråk med deltagare i en så kallad ”sideshow”, som är illegala biluppvisningar på allmän plats. Misshandeln av mannen filmades och spreds på sociala medier. 

En man i Oakland, Kalifornien, blev på söndagen grovt misshandlad efter att han hamnat i bråk med personer i en bil som sladdade runt i en korsning. Det hela ingick i vad som i USA är känt som en ”sideshow”, det vill säga att bilförare utan tillstånd genomför olika former av uppvisningar på parkeringsplatser eller vägar.

Sideshows började i just Oakland under mitten av 80-talet, då ungdomar som inte hade tillträde på krogar och nattklubbar samlades med sina bilar på parkeringsplatser och i gatukorsningar för ett genomföra olika tricks, som ”doughnuts” och ”ghostriding”. Misshandel och skottlossning är vanligt förekommande på sideshows.

Läs även: Här överfaller mobben paret – politiker: ”Massprotest mot fattigdom och segregation”

Helgens grova misshandel i Oakland fångades på filmer som har spridits på internet. På filmerna ser man att mannen kastar en hink på en bil som genomför en ”doughnut”. Ut ur bilen kommer då flera män som angriper mannen.

Han slås till marken, och blir sedan misshandlad med slag och sparkar när han ligger ned. Slutligen utsätts han för förnedrande behandling, som att sparkas i ändan och att få hinken han kastade satt över huvudet. Det hela bevittnas och filmas av en entusiastisk publik.

Polisen i Oakland säger till Fox Ktvu att man utreder  misshandeln, som begicks i gatukorsningen mellan 34th och Adeline.

Enligt Fox Ktvu var bakgrunden till överfallet att den misshandlade mannens bil blev påkörd bakifrån av en annan bil. När han gick ut ur sin bil för att konfrontera de som kört på honom blev han attackerad och misshandlad. Hans skador är inte livshotande.

Ett antal sideshows pågick i Oakland under söndagen, vilket ledde till en arrestering, en beslagtagen pistol och att två bilar bogserades bort.

Noel Gallo från Oaklands stadsfullmäktige har motarbetat sideshows i åratal, men säger till Fox Ktvu att han starkt avråder privatpersoner från att försöka ingripa.

– Snälla, försök inte ingripa. Låt polisen hantera det där, säger Gallo.

Läs även: Här slår brottaren ned sin motståndare efter förlusten

Innehållet som publiceras på Nyheter Idag omfattas av grundlagsskydd. Detta inkluderar inte kommentarsfältet. Du som kommenterar är helt ansvarig för det du skriver.

Mer från Nyheter Idag